Дефіцит антрациту: за тиждень ще дві ТЕС зупинять роботу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Дефіцит антрациту: за тиждень ще дві ТЕС зупинять роботу

Дефіцит антрациту: за тиждень ще дві ТЕС зупинять роботу

Найближчим часом через брак вугілля антрацитного групи будуть зупинені дві теплоелектростанції: з 6 квітня – Зміївська ТЕС, а з 11 – Криворізька ТЕС.
Про це заявив глава оператора енергосистеми НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук, повідомляє ONLINE.UA з з посиланням на його Facebook.
"Ці станції також технологічно готові до припинення генерації електроенергії. З 6 квітня планується зупинка Зміївської ТЕС, орієнтовно з 11 квітня (після завершення опалювального сезону в регіоні Криворізькою ТЕС", – повідомив він.
Зазначимо, що Зміївська ТЕС належить державному ПАТ "Центренерго", а Криворізька ТЕС входить до "ДТЕК Дніпроенерго" Ріната Ахметова.
Читайте також: На шахти Ахметова заходить російський менеджмент — луганський активіст
За словами глави "Укренерго", технологічна можливість зупинки "антрацитових" енергоблоків ТЕС після завершення опалювального сезону була підготовлена спільно з генеруючими компаніями та Міненерговугілля після наради у віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона 30 березня.
"Ми ретельно прорахували всі аспекти стійкості енергосистеми, спільно з генеруючими компаніями розробили план безаварійного відключення енергоблоків, і зараз повністю готові до сценарію з "відключенням" блоків, що працюють на вугіллі антрацитної групи", – запевнив Ковальчук.
Крім того, він заявив, що об'єднана енергосистема України працює в стабільному режимі, пікові навантаження покриваються за рахунок генерації блоків ТЕС, що працюють на вугіллі газової групи, а також за рахунок ГЕС і ГАЕС.
"Період вимушеного простою енергетики планують використовувати для накопичення вугілля до початку літнього максимуму навантажень в енергосистемі, а також для виконання ремонтів. У разі виникнення нештатної ситуації в об'єднаній енергосистемі України енергоблоки будуть оперативно включені в роботу", – запевнив Ковальчук.
Глава "Укренерго" додав, що запаси вугілля на складах ростуть, і на сьогоднішній день складають (разом з ТЕЦ) 1,41 млн тонн для марки Г і 499 тис. тонн антрациту.
Як повідомляв ONLINE.UA, 5 квітня були зупинені Придніпровськая ТЕС, що належить ДТЕК і Трипільська ТЕС, що належить державі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?