Делегація України в ПАРЄ здійснить новий демарш - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Делегація України в ПАРЄ здійснить новий демарш - подробиці

Делегація України в ПАРЄ здійснить новий демарш - подробиці
Джерело:  online.ua

Делегація Верховної Ради України в ПАРЄ відмовилася брати участь у засіданнях осінньої сесії міжнародної установи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку голови делегації Єлизавети Ясько.

За її словами, йдеться про засідання у період з 30 вересня до 4 жовтня. Було прийнято рішення не подавати повноваження делегатів на вказані дати.

"Зазначене буде способом реагування України на повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, схвалених у відповідь на російську агресію проти України" - пояснила Ясько.

Згідно із заявою нардепів, парламентська делегація України у цей час буде шукати спільні підходи та рішення шляхом консультацій з партнерами. Мова йе про відновлення статусу ПАРЄ як установи, яка захищае демократію, право та особливо права людини на континенті.

Делегація офіціально підтвердила плани не брати участь в урочистих заходав стосовно 70-ї річниці Ради Європи, бо відомство повернуло делегаційні права російським депутатам.

Варто відзначити, що через відмову нової делегації до ПАРЄ спрямує склад старої. Тож на засіданнях Україна буде представлена нардепами "ЄС", "Батьківщини" та "ОПЗЖ", які частково були як у новому, так і старому складах.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно депутат від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко оголосив оновлений склад української делегації у ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?