Демократи знайшли новий спосіб відсторонити Трампа від влади в США
Категорія
Політика
Дата публікації

Демократи знайшли новий спосіб відсторонити Трампа від влади в США

Демократи знайшли новий спосіб відсторонити Трампа від влади в США
Джерело:  online.ua

В США продовжується запекла боротьба за президентське крісло та Білий дім. Так, нещодавно стало відомо, що демократи Палати представників мають намір 11 січня голосувати, щоб закликати віце-президента Майка Пенса вжити заходів для усунення чинного американського лідера Дональда Трампа з посади після штурму Капітолію його прихильниками. Варто звернути увагу на те, що план, який представила спікер Палати парламенту Ненсі Пелосі у листі до членів парламенту, з’явився на тлі пошуків рішення, що робити з Трампом за 10 днів до того, як обраний президент Джо Байден складе присягу 20 січня, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Окрім того, наголошується, що чиновники розпочали щонайменше 25 розслідувань у справі тероризму після нападу на Капітолій.

"Прокурори порушили десятки справ, пов’язаних з нападами, у федеральних та місцевих судах. ФБР підтвердило пізно в неділю, що отримало понад 40 000 заяв щодо цифрових засобів масової інформації, включаючи відео та фотографії, від громадськості у зв'язку з насильством у Капітолії в середу", — йдеться в повідомленні.

У своєму зверненні Ненсі Пелосі наголосила, що лідери Палати, очолюваної Демократичною партією, спробують 11 січня ухвалити резолюцію, в якій закличуть Пенса активувати 25-ту поправку до Конституції, щоб визнати Трампа неспроможним виконувати обов'язки. Якщо ж Пенс проігнорує цю вимогу, то демократи планують вдруге запустити процедуру імпічменту.

"Захищаючи нашу Конституцію і нашу демократію, ми діятимемо терміново, оскільки цей президент представляє безпосередню загрозу", — підкреслила політикиня.

Що важливо розуміти, сам Майк Пенс виступає проти використання 25-ї поправки для усунення Трампа, цю інформацію підтвердив його радник. Ненсі Пелосі й члени її команди висловлюють дедалі більше занепокоєння з приводу чинного очільника Білого дому. Нещодавно демократка розповіла, що мала бесіду з найвищим американським військовокомандувачем щодо вжиття заходів, щоб забезпечити, щоб "непідконтрольний" Трамп не міг розпочати бойові дії або наказати здійснити ядерний удар перед тим, як покинути посаду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Байден публічно зрадів тому, що Трамп не захотів йти на його інавгурацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?