Байден відреагував на рішення Трампа не йти на його інавгурацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден відреагував на рішення Трампа не йти на його інавгурацію

Байден відреагував на рішення Трампа не йти на його інавгурацію
Джерело:  online.ua

Чинний президент США Дональд Трамп напередодні повідомив про своє безпрецедентне рішення не йти на інавгурацію нового американського лідера Джо Байдена, якому програв президентські вибори. Байден публічно зрадів цьому. Новий президент США назвав Трампа "ганьбою" для всієї Америки. Більш того, Байден допустив, що Трампу можуть оголосити імпічмент після його інавгурації, про що раніше повідомляв лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл. Він підкреслив, що подальша доля Трампа в руках Конгресу. Відповідну заяву Байден зробив, виступаючи на прес-конференції в Вілмінгтоні, інформує ONLINE.UA з посиланням на ABC News.

"Це добре, що він не з'явиться. Він перевершив навіть мої найгірші уявлення про нього. Він ганьба для країни, він зганьбив нас у всьому світі. Він не гідний займати цей пост", - відреагував Байден на рішення Трампа не йти на його інавгурацію .

При цьому він зазначив, що радий би був бачити на церемонії віце-президента США Майка Пенса, якому могли передати президентські повноваження Трампа в разі оголошення чинному президенту США імпічменту.

Коментуючи підготовку конгресменами процедури імпічменту Трампу, Байден заявив, що вирішальне слово в цьому процесі залишиться за Сенатом і Конгресом. При цьому прямо відповідати на питання, чи буде оголошено імпічмент Трампу, Байден не став.

"Як вирішить Конгрес - їм вирішувати. Ми збираємося робити свою роботу, а Конгрес може вирішити, що робити далі", - прокоментував Байден можливе оголошення імпічменту Трампу.

У той же час Байден запевнив, що він і обрана віце-президентка США Камала Харріс зараз зосереджені на підготовці порядку денного по боротьбі з епідемією коронавіруса і підтримці зруйнованої економіки США.

Нагадаємо, президентський термін Трампа закінчується 20 січня, коли відбудеться інавгурація Джо Байдена, який переміг на виборах. Затвердження підсумків президентських виборів в США мало відбутися напередодні, 6 січня, але засідання Конгресу довелося призупинити через заворушення, які влаштували в будівлі Капітолія прихильники Трампа. Вони штурмували будівлю і проникли в зал засідань сенату, а також кабінети високопоставлених осіб. Штурм Капітолію завершився жорсткою зачисткою заколотників. У зіткненнях протестуючих з поліцією постраждали кілька людей, загинули четверо людей. У Вашингтоні екстрено була оголошена комендантська година, який триватиме до 20 січня, дня інавгурації Байдена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Twitter назавжди заблокував акаунт Трампа, щоб мінімінізровать "ризики подальшого підбурювання до насильства" з боку глави Білого дому. Трамп спробував обійти це безпрецедентне рішення і після блокування особового Twitter-аккаунта поширив нові пости в офіційному профілі президента США, в яких розкритикував блокування його особистої сторінки в соцмережі. Ці публікації тут же видалив Twitter.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?