Конгрес оголосив Байдена новим президентом США — Трамп уже відреагував
Категорія
Політика
Дата публікації

Конгрес оголосив Байдена новим президентом США — Трамп уже відреагував

Конгрес оголосив Байдена новим президентом США — Трамп уже відреагував
Джерело:  online.ua

Президентська гонка в США завершилася. 7 січня Конгрес остаточно затвердив результати виборів в США, переможцем яких став демократ Джо Байден. Байден отримав 306 голосів вибірників при необхідних для досягнення перемоги 270, а це значить, що 45-й президент США Дональд Трамп не має ніяких юридичних можливостей оскаржити результати виборів. У свої президентськы права Байден вступить 20 січня - на цей день запланована інавгурація. До цього у Вашингтоні буде діяти режим надзвичайного стану, щоб не допустити нових заворушень від соратників Трампа, які напередодні штурмували Капітолій, щоб зірвати затвердження результатів президентських виборів. Важливо відзначити, що сам Трамп досі выдмовляэться визнавати перемогу Байдена на виборах, але після оголошення Конгресу все ж погодився передати владу суперникові. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Джерело повідомляє, що на засіданні Конгресу республіканці намагалися домогтися виключення голосів вибірників Джорджії і Пенсільванії за Байдена. Республіканці також заперечували проти підсумків голосування на виборах в штатах Арізона, Невада і Мічиган, але зазнали невдачі ще до того, як дійшли до дебатів. За завершенню засідання було оголошено, що на загальнонаціональних виборах США Джо Байден набрав майже 81,3 млн голосів, у Дональда Трампа 74,2 млн. При цьому Байден заручився підтримкою багатьох ключових штатів - за результатами голосування Колегії вибірників, за Байдена віддали голоси 306 вибірників , за Трампа - 232.

Після офіційного підтвердження перемоги Байдена президент Трамп виступив із заявою. Він назвав результати виборів в США "кінцем найбільшого першого терміну" в його президентській історії. Він в черговий раз підкреслив, що не згоден з результатами голосування, але погодився 20 січня передати Байдену владу.

"Не дивлячись на те, що я повністю не згоден з результатами виборів, і факти це підтверджують, проте, 20 січня буде організований перехідний період", - заявив Трамп.

Нагадаємо, президентський термін Трампа закінчується 20 січня, коли відбудеться інавгурація Джо Байдена, який переміг на виборах. Затвердження підсумків президентських виборів в США мало відбутися напередодні, 6 січня, але засідання Конгресу довелося призупинити через заворушення, які влаштували в будівлі Капітолія прихильники Трампа. Вони штурмували будівлю і проникли в зал засідань сенату, а також кабінети високопоставлених осіб. Штурм Капітолію завершився жорсткою зачисткою заколотників. У зіткненнях протестуючих з поліцією постраждали кілька людей, загинули четверо осіб. У Вашингтоні екстрено була оголошена комендантська година, який триватиме до 20 січня, дня інавгурації Байдена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трампа хочуть достроково усунути від влади через протести в США- за його відставку готові проголосувати республіканці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?