Twitter назавжди заблокував Трампа — він придумав як обійти вічний бан
Категорія
Політика
Дата публікації

Twitter назавжди заблокував Трампа — він придумав як обійти вічний бан

Twitter назавжди заблокував Трампа — він придумав як обійти вічний бан
Джерело:  online.ua

Після масових протестів у Вашингтоні і штурму Капітолію соцмережа Twitter назавжди заблокувала особистий аккаунт чинного ще президента США Дональда Трампа, на який було підписано майже 90 млн осіб. Керівництво Twitter відправило Трампа в вічний бан, щоб мінімізувати "ризики подальшого підбурювання до насильства" з боку глави Білого дому. Трамп спробував обійти це безпрецедентне рішення і після блокування особового Twitter-акаунта поширив нові дописи в офіційному профілі президента США, в яких розкритикував блокування його особистої сторінки в соцмережі. Ці публікації тут же видалив Twitter. Після провалу спроби обійти вічний бан Трамп анонсував створення власної платформи, передає ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

Як відомо, в останніх своїх твіти Трамп називав "патріотами" людей, які влаштували штурм Капітолію. У Twitter розцінили ці повідомлення Трампа, як підбурювання людей на нові акти насильства, які відбулися в США 6 січня, в день оголошення офіційних результатів президентських виборів, на яких переміг демократ Джо Байден. Після штурму Капітлія Twitter зробив Трампу останнє попередження і заблокував його аккаунт на 12 годин. Твіти президента США знову порушили правила соцмережі, тому аккаунт Трампа потрапив в вічний бан.

"У контексті жахливих подій на цьому тижні ми дали зрозуміти 6 січня, що додаткові порушення правил Twitter потенційно можуть привести саме до такого способу дій (прихильників Трампа, - ред.). Акаунти для топ-чиновників існують для того, щоб громадськість могла безпосередньо чути думку обраних офіційних осіб і світових лідерів. Ще кілька років тому ми ясно дали зрозуміти, що ці облікові записи не виходять за рамки наших правил цілком, і вони не можуть використовувати Twitter, серед іншого, для підбурювання до насильства ", - підкреслили в компанії і привели повний аналіз ситуації, яка привела до блокування аккаунта Трампа.

Трамп вважає блокування свого аккаунта в Twitter публічною "забороною свободи слова". Про це йшлося в його твіттах, які Трамп опублікував в урядовому акаунті президента США. Цю публікацію через кілька секунд видалили. У Twitter не виключають повне блокування і цих облікових записів президента США в разі, якщо це "дійсно буде необхідно для зменшення шкоди".

Однак Трамп повідомив, що вже шукає альтернативні шляхи донесення інформації американцям. Він зазначив, що веде переговори з різними сайтами для створення власної інформаційної платформи.

"Ми провели переговори з різними сайтами і скоро зробимо велике оголошення, поки ми також розглядаємо можливість відкриття власної платформи в найближчому майбутньому", - заявив Трамп.

Важливо нагадати, що раніше акаунти Трампа заблокували також Facebook, Instagram, Snapchat і Twitch. Він не матиме доступу до своїх сторінок мінімум до інавгурації Джо Байдена, яка відбудеться 20 січня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп не визнає результати виборів в США, але погодився передати владу Байдену.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?