День народження Лукашенка - активісти привітали політика принизливим подарунком
Категорія
Політика
Дата публікації

День народження Лукашенка - активісти привітали політика принизливим подарунком

День народження Лукашенка - активісти привітали політика принизливим подарунком
Джерело:  online.ua

30 серпня президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, святкував свій 66-й день народження. Сканадального політика "вітали" не тільки громадяни його країни, а й чимало інших націй, зокрема, й українці. Так, в Україні публічно спалили світлину, на якій були зображені Лукашенко та його російський колега Володимир Путін. Дісталося також й прапору РФ. Не важко здогадатися, що привітати одіозних політиків українці прийшли під посольство Білорусі в Україні, що розміщується в Києві. Акція отримала красномовну назву – "День народження диктатора". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Белсат".

На акції були помічені й інші символічні подарунки – букет колючого терену з чорною стрічкою, а також шматок бруківки та російський прапор. Крім того, активісти скандували актуальні для останнього місяця гасла: "Жыве Беларусь", "Свободу Білорусі", "Лукашенка – в автозак", "Ні репресіям".

Фото - Белсат

Окрім того, зазначається, що активісти прийшли до посольства з білоруською національною символікою, зокрема біло-червоними прапорами. Також можна було помітити плакати з написами: "Ми вийдемо щільними рядами", "Брехня вбиває, подарунок – ліки правда, одужуй" та "Голубий вертоліт у Гаагу забере" ( посилання на радянську дитячу пісню, Міжнародний суд і минулотижневі пригоди Лукашенка – ред.).

Фото - Белсат

Також активісти публічно спалили фотографію, на якій зображено президентів Росії та Білорусі – Лукашенка та Путіна. Разом із портретами спалили й прапор країни-агресора. Як запевняють самі демонстранти, "останні події в Білорусі зірвали маску з Лукашенка і показали, що насправді являє собою його режим, який тримається на кийках омонівців і безпосередній підтримці режиму".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у неділю, 30 серпня, очільник Кремля Володимир Путін подзвонив своєму білоруському колезі Олександру Лукашенку. Згідно з останніми даними, Путін обговорив з ним ситуацію в Білорусі і "інші актуальні проблеми". В Кремлі наголосили, що телефонний дзвінок Путіна Лукашенку пов’язаний з днем народження в.о. президента Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?