День весняного рівнодення 2020 - що не можна робити в цей день
Категорія
Культура
Дата публікації

День весняного рівнодення 2020 - що не можна робити в цей день

День весняного рівнодення 2020 - що не можна робити в цей день
Джерело:  online.ua

Весняне рівнодення - це одне з унікальних явищ природи, яке асоціюється з приходом фактичної весни. У 2020 році цей день настане в п'ятницю, 20 березня, о 5 годині 50 хвилин за київським часом. З ним пов'язано багато цікавих прикмет і традицій. ONLINE.UA розповідає, що можна і не можна робити в цей магічний день, прикмети і значення Дня весняного рівнодення.

День весняного рівнодення 2020 - значення

День весняного рівнодення знаменує зміну сезонів і початок весни. У цей день ніч і день рівні за тривалістю, а вже з наступного дня починається зворотний процес - дні стають довшими, а ночі коротшими. Вважається, що в цей день погода повертає в бік тепла, а природа остаточно прощається із зимою.

У День весняного рівнодення починається Новий рік у багатьох країнах світу. Іран, Афганістан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан - практично всі країни Великого шовкового шляху пов'язують початок нового року з цим явищем природи.

Крім того, в день весняного рівнодення Сонце переходить в сузір'я Овна і тим самим дає початок астрономічному року. Перебування Сонця на нульовому градусі першого зодіакального знака є первинним імпульсом для початку періоду поновлення в природі, коли все живе відроджується знову.

День весняного рівнодення 2020 - що потрібно і не можна робити

Наші предки до свята весняного рівнодення ставилися серйозно - вони влаштовували серйозні гуляння і готували багато частувань. Будь-яка людина могла зайти до сусіда і пригоститися з його столу будь-яким ласощами - це вважалося добрим знаком. Згідно з повір'ям, чим більше гостей збереться в будинку, тим щасливіше буде рік для господарів.

В Україні в це свято печуть жайворонків, які приносять на своїх крилах весну. Булочки в формі пташок з прісного тіста в солодкої глазурі також використовують для ворожінь, щоб дізнатися про своє майбутнє. У них кладуть магічну "начинку" - якщо попадеться монетка, то значить рік буде багатим, якщо вишенька, то прийде любов, гудзик - до обновок, намистинка - до довгоочікуваної вагітності, а ось якщо горошина перцю, то варто чекати труднощів.

День весняного рівнодення вважається магічним - він має сильну енергетику і якщо її направити в негативне русло, то вона може стати руйнівною. У це свято на долю людини можуть вплинути навіть її власні думки. Тому потрібно намагатися думати тільки про хороше, уникати сварок, конфліктів і з'ясувань відносин - інакше біди не уникнути. День весняного рівнодення не можна святкувати в безладді. Щоб господарів будинку протягом року супроводжувала удача і благополуччя, напередодні свята потрібно зробити прибирання і позбутися від непотрібних речей.

День весняного рівнодення 2020 - прикмети

  • Сни в день весняного рівнодення віщі.

  • Якщо в цей день буде мороз - холоди триватимуть ще 40 днів.

  • Якщо в день весняного рівнодення загадати бажання, воно обов'язково збудеться.

  • Побачити в небі жайворонка - зловити щастя на цілий рік.

  • Якщо хмари пливуть по небу швидко і високо - літо і осінь будуть теплими.

Раніше ONLINE.UA публікував гороскоп на 2020 рік, в якому астрологи розповіли, кому найбільше пощастить в цьому році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?