Денісова повідомила невтішні новини про українських політв'язнів
Категорія
Україна
Дата публікації

Денісова повідомила невтішні новини про українських політв'язнів

Денісова повідомила невтішні новини про українських політв'язнів
Джерело:  online.ua

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про неприпустимі умови утримання українських політв'язнів в Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку посадовиці у Facebook.

За її словами, із жорстким ставленням зіткнулися Олег Приходько, Інвер Бекіров, Арсен Джеппаров, Наріман Мемедемінов, Рефат Алімов, Енвер Сейтосманова, Узеір Абдуллаєв.

"Кримському активісту Олегу Приходьку, який незаконно тримається у СІЗО Севастополя, працівники "правоохоронних органів" відмовляють у проведенні побачення з родичами та священником, архієпископом Климентом", - зазначила уповноважена.

Окрім того, зазначені вище в'язні в СІЗО-4 та СІЗО-2 Ростовської області скаржаться на погане освітлення в камерах, відсутність примусової вентиляції, недотримання температурного режиму, санітарно-гігєнічних норм.

"Мемедемінов скаржиться на постійний біль в шлунку і проблеми з травленням. У Інвера Бекірова постійний підвищений артеріальний тиск, що може привести до фатальних наслідків для його життя. Медична допомога громадянам України адміністрацією пенітенціарних установ не забезпечується", - підкреслила Денісова.

Вона вже звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової із жорсткими вимогами щодо дотримання прав українців. Вона вимагає забезпечити їх медичними послугами, поліпшити умови утримання.

Як повідомляв ONLINE.UA, у понеділок, 10 лютого, до президента Володимира Зеленського з особистим закликом звернувся політв'язень Іван Яцкін. Російська влада заарештувала його, звинувативши у шпигунстві, а той просить українського лідера внести його ім'я у списки на обмін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?