Денісова розповіла про жахливі умови утримування в'язнів у колоніях ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Денісова розповіла про жахливі умови утримування в'язнів у колоніях ОРДЛО

Денісова розповіла про жахливі умови утримування в'язнів у колоніях ОРДЛО
Джерело:  online.ua

У двох колоніях, розташованих в тимчасово окупованій частині Донецької області, знущаються над ув’язненими українськими громадянами. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Джерело: Telegram.

"Отримала звістку про жахливу ситуацію в місцях позбавлення волі, які розташовані на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, де незаконно утримуються українські громадяни", - написала Денісова.

Керівництво Макіївської колонії №32 та Сніжнянської виправної колонії №127 систематично залякує та вимагає гроші у в’язнів, повідомляє омбудсмен.

Жахливі умови та відсутність медичної допомоги

На кожного ув'язненого встановлюється певна сума, яку вони мають щомісяця віддавати адміністрації.

Якщо людина відмовляється платити, її переводять до іншого бараку з жахливими умовами - там частково немає вікон, дверей, відсутнє централізоване опалення, водопостачання та каналізація.

"В осінньо-зимовий період заручники залишаються практично "на вулиці" при тому, що їхнє здоров'я підірвано тортурами і голодом. Вони мають тяжкі хронічні захворювання: діабет, хвороби серця та нервової системи", - зазначає Денісова.

Також чимало в’язнів хворіє на COVID-19. Однак людям з усіма ознаками захворювання медична допомога не надається, а передані родичами ліки не доходять через розкрадання адміністрацією.

Упродовж дня хворим у в’язниці забороняють прилягти на ліжко, адже за це їх можуть кинути в карцер за порушення режиму.

Денісова просить про допомогу в ООН

Омбудсмен заявила, що звернулася до голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільди Богнер та голови делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Флоранс Жиллєтт щодо проведення моніторингових візитів в зазначені колонії для відновлення порушених прав українських громадян та надання їм необхідної медичної допомоги.

Також Денісова звернулася до представника ОБСЄ у гуманітарній підгрупі в Тристоронній контактній групі Шарлотти Реландер з проханням відреагувати на зазначені випадки порушення прав людини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?