РНБО допускає можливість направлення гумдопомоги в ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО допускає можливість направлення гумдопомоги в ОРДЛО

РНБО допускає можливість направлення гумдопомоги в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

У Раді національної безпеки і оборони (РНБО) України допускають можливість направлення гуманітарної допомоги на Донбас, йдеться саме про окуповані території, ОРДЛО. Таку заяву зробив секретар Ради Олексій Данілов.

Джерело: телеканал "Дом"

Данілов зазначив, що Україна готова надати допомогу окупованим регіонам Донбасу, але наразі незрозумілими залишаються організаційні питання процесу. Виникає питання щодо того, з якими органами, з ким вирішувати це питання, оскільки самостійних фігур в ОРДЛО немає, всі вони знаходяться під безпосереднім контролем Російської Федерації.

"Ми можемо направити гуманітарну допомогу, але треба розуміти, щоб у них було бажання її приймати. І нам треба розуміти, з ким це питання вирішувати. Всі питання там перевертаються з ніг на голову. І якщо питання не погоджене з Кремлем, з керівництвом Російської Федерації, жодна людина там не може прийняти самостійне рішення", - зазначив секретар РНБО.

Співпраця з Червоним Хрестом

Можливою альтернативою забезпечення мешканців окупованого Донбасу необхідним може стати співпраця з Червоним Хрестом. З цією міжнародною структурою українська влада має вже давно налагоджені зв’язки. Очільник РНБО зазначив, що в рамках цієї співпраці відомство робить все можливе для надання підтримки населенню Донбасу.

Данілов заявив, що ситуація там дуже напружена - залишилися на непідконтрольних територіях медичні співробітники не справляються з навантаженням.

30 тонн гуманітарної допомоги окупованому Донбасу

Нагадаємо, позаминулого тижня на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей передали понад 30 тонн гуманітарної допомоги. Її для жителів ОРДЛО відправив Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Про це повідомили в українській Держприкордонслужбі.

Три вантажівки з гуманітаркою прослідували через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Новотроїцьке".

У ДПСУ зазначили, що рух коридором навпроти цього КПВВ окупанти розблоковували лише у понеділок, 20 вересня. Із семи відкритих пунктів, за інформацією прикордонників, повноцінний пропуск здійснюється лише в "Станиці Луганській". За тиждень пасажиропотік на ньому зменшився на 6%.

"Жителям тимчасово окупованої території України доставлено 37,2 т гігієнічних наборів", — розповіли у Держприкордонслужбі.

Зазначимо, тижнем раніше , 20 вересня до Донецької та Луганської областей прибули 138 вантажівок з гуманітарною допомогою від Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва. Загальна вага вантажу — 2300 тонн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?