США виступили з резонансними претензіями до Кремля через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США виступили з резонансними претензіями до Кремля через Україну

США виступили з резонансними претензіями до Кремля через Україну
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах виступили з нищівною критикою проти російського агресора, який фактично заблокував кордон в ОРДЛО від спостерігачів місії ОБСЄ в Україні, оскільки не продовжив її мандат.

Джерело: представництво США в ОБСЄ

За офіційними даними, офіційний Вашингтон наразі має сумніви щодо наміру й бажання російської сторони врегульовувати конфлікт з Україною, що триває з 2014 року.

“Росія несе повну відповідальність за закриття Місії СММ ОБСЄ, оскільки її заперечення проти продовження мандату цієї Місії є єдиною причиною її закриття. Ми не впевнені в намірах Росії щодо виконання нею міжнародних зобов’язань та конструктивної співпраці з Україною”, - заявила представниця атлантичної держави в організації Кортні Австріан.

Одночасно з цим американська сторона звернулася до Москви із закликом щодо забезпечення моніторингу упродовж українсько-російського кордону, ділянки якого непідконтрольні уряду Києва станом на вересень 2021 року..

“США закликають Росію припинити агресію проти України, зробити свій внесок у мирне врегулювання та виконати свої мінські зобов'язання, дозволивши спостереження за кордоном в тих районах, які перебувають під контролем Росії”, - резюмувала дипломатка.

Росія та ОБСЄ

Постійний представник Російської Федерації при Організації з безпеки і співпраці в Європі Олександр Лукашевич, який займає свою посаду з серпня 2015 року заявив, що Росія не бачить причин для продовження мандату місії спостерігачів ОБСЄ на контрольно-пропускних пунктах Гуково і Донецьк. Він втрачає чинність вже після 30 вересня.

Українське МЗС рішуче засудило вищезгадане рішення РФ і спрогнозувало, що відсутність моніторингу надалі може спровокувати подальше збільшення кількості зброї, що постачається незаконним збройним формуванням на сході України та збільшення регулярних військ на тимчасово окупованій території України в Донецькій та Луганській областях. Це, в свою чергу, може спричинити подальшу ескалацію в зоні російсько-українського збройного конфлікту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?