Україна екстрено звернулася до ОБСЄ через ескалацію на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна екстрено звернулася до ОБСЄ через ескалацію на Донбасі

Україна екстрено звернулася до ОБСЄ через ескалацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

14 вересня офіційно стало відомо, що українська сторона СЦКК передала представникам місії ОБСЄ ноту щодо обстрілів проросійських сил на Донбасі, у результаті яких за два дні 4 бійця ЗСУ загинули і 13 отримали поранення.

Джерело: Facebook-сторінка  пресцентру Операції об’єднаних сил

Місії ОБСЄ передали ноту через обстріли на Донбасі

"13 вересня була проведена позачергова зустріч з представниками офісу СММ ОБСЄ з взаємодії в Україні, з приводу систематичного порушення режиму припинення вогню ВФ РФ, що призвело до поранення 13 та загибелі 4 військовослужбовців Збройних Сил України. Під час зустрічі представникам Місії була передана офіційна нота, в якій надано оцінку ситуації, яка склалась в операційній зоні ООС 11 та 12 вересня", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона звертає увагу на те, що 11 вересня путінські бойовики 28 разів обстріляли позиції наших бійців на Сході України. Так, окупанти відкривали вогонь у напрямку Новогнатівки, Верхнєторецького Кряківки, Мар’їнки - саме ці обстріли стали причиною пошкодження помешкань місцевих жителів.

Окрім того, наголошується, що 12 вересня проросійські сили здійснили 19 обстрілів позицій ЗСУ - бойовики вбили 2 бійців ЗСУ та поранили ще трьох захисників.

"За вказаний період УС СЦКК на адресу СММ ОБСЄ було надано 109 нот щодо грубих порушень режиму припинення вогню з боку ЗФ РФ. Попри численні звернення необхідної реакції з боку збройних формувань не було. У штабі ООС наголосили, що у разі подальшого загострення обстановки та недотримання з боку ЗФ РФ режиму припинення вогню, Збройні Сили України залишають за собою право стріляти у відповідь", - сказано в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що протягом минулої доби, 13 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню, загинув один український воїн.

Читайте також:

  • Данілов розповів, чому Україна не повертає Крим військовим шляхом.

  • Меркель викрила гібридні атаки режиму Лукашенка на ЄС.

  • ЗСУ готуються відбивати повномасштабне вторгнення Росії — головнокомандувач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?