Данілов розповів, чому Україна не повертає Крим військовим шляхом
Категорія
Політика
Дата публікації

Данілов розповів, чому Україна не повертає Крим військовим шляхом

Данілов розповів, чому Україна не повертає Крим військовим шляхом
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна може використати військовий шлях для деокупації Криму і непідконтрольних територій Донбасу, але не хоче спровокувати численні жертви серед мирного населення.

Джерело: інтерв’ю Данілова “Радіо Свобода”.

“Повірте, наші ЗСУ в змозі очистити територію Донецької і Луганської областей. Ми можемо повоювати за територію Криму. Але треба мати на увазі, що ми не можемо допустити, щоб десятки, сотні тисяч людей полягли під час таких військових операцій. Тому що у нас якраз є розуміння того, де є ця межа. Але це не значить, що у разі необхідності ми не будемо цим користуватися”, - зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналіста, секретар РНБО розповів, що перед зустріччю лідерів "нормандської" четвірки у Парижі, яка пройшла в грудні 2019 року, відбулося закрите засідання РНБО, і там було затверджено п’ять сценаріїв розвитку подій.

Данілов зазначив, що зараз українська влада йде за першим сценарієм, який передбачає політико-дипломатичний шлях. Втім, можуть бути розглянуті і інші варіанти.

Водночас він підкреслив, що Росія не виконує жодних з досягнутих домовленостей.

"Наголошую, що, на превеликий жаль, Росія не зупиняється, не виконує жодних домовленостей, які були досягнуті, в тому числі в Парижі, щодо відкриття пунктів пропуску, щодо полегшення життя тих людей, які сьогодні перебувають в окупації", – додав Данілов.

Секретар РНБО про “Кримську платформу”

Хоча були озвучені правильні слова, Данілов вважає, що не вистачає реальних дій з боку міжнародних партнерів в питанні деокупації Криму.

“Мені дуже приємно і я був дуже вражений, коли така кількість партнерів підтримала «Кримська платформу». Але зараз після цього мають бути дії. Ви бачите, що зараз відбувається в Криму. Порушення прав людини, людей забирають до в’язниць, людей лишають можливості жити, їх катують. І ось це словосполучення «ми занепокоєні» на сьогодні, я вважаю, занадто замало для того, щоб все це продовжувалося в сучасному світі”, - наголосив він.

Читайте також:

  • Секретар РНБО нарешті відреагував на "банкопад" в Україні.

  • Данілов запропонував перейти на латинську абетку в Україні.

  • ЗСУ готуються відбивати повномасштабне вторгнення Росії - головнокомандувач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?