Секретар РНБО нарешті відреагував на "банкопад" в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Секретар РНБО нарешті відреагував на "банкопад" в Україні

Секретар РНБО нарешті відреагував на "банкопад" в Україні
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов під час конференції YES Brainstorming, яка відбулася 11 вересня в Києві, заявив, що Рада нацбезпеки і оборони розгляне ситуацію в банківському секторі в Україні.

Джерело: сайт РНБО

РНБО розгляне "банкопад" в Україні 

"Наступний кейс, який ми будемо розглядати на РНБО за дорученням президента – це як сталося, що грошей немає, олігархи додаткові з'явилися після таких "банкопадів" у нашій країні. Це речі, які мають бути абсолютно публічними", - наголосив секретар РНБО.

За словами Олексія Данілова, зловживання скандального українського оліграха Ігоря Коломойського з "Приватбанком" не були б можливими без спільників у Національному банку.

"Тут прозвучало прізвище Ігоря Валерійовича Коломойського. Так от я можу сказати: якби не були спільники в Національному банку України, він жодним чином не міг би нічого робити. Це інституція, яка мала контролювати всі ці речі. Але вони сьогодні всі працюють на своїх посадах, вони поважні, вони мають іти одним гуртом до того процесу, який ми закидаємо Ігорю Валерійовичу Коломойському... Чи продовжується це зараз? Мені складно сказати, але певні речі, які відбуваються в нашій банківській системі, не дивують. 96 мільярдів ми сплатили за ту ситуацію, що якісь власники щось там не додають", - підкреслив секретар РНБО.

Нагадаємо, 10 вересня НБУ за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Земельний капітал", який раніше визнали неплатоспроможним. ФГВФО почав процедуру ліквідації банку.

"11 серпня 2021 року правління НБУ ухвалило рішення про віднесення "Земельного капіталу" до категорії неплатоспроможних у зв'язку з невиконанням у встановлений договором або визначений законодавством строк своїх зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами через недостатність коштів", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?