Разумков різко відповів на закиди секретаря РНБО Данілова
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков різко відповів на закиди секретаря РНБО Данілова

Разумков різко відповів на закиди секретаря РНБО Данілова
Джерело:  online.ua

Очільник українського парламенту Дмитро Разумков заявив, що хотів би почути від секретаря РНБО Олексія Данілова уточнення, які саме з ухвалених Верховною Радою законів можуть містити корупційні складові. Про це він повідомив під час брифінгу 31 серпня.

Джерело: сайт ВРУ

Разумков відреагував на претезії глави РНБО Данілова

"Щодо законопроєктів там дійсно звучала позиція "ми бачимо, які закони приймаються в Раді"… Мені теж хотілося б побачити, які закони приймаються в Раді, які на думку секретаря Ради національної безпеки, не відповідають Конституції, законам, є корупційними. Дуже часто саме і від РНБО надходять пропозиції до тих чи інших законів - сподіваюся, там немає корупційної складової. По-друге, навіть якщо ми гіпотетично будемо говорити про те, що є якийсь вплив, то я вже запропонував показати - на кого. Моя пропозиція щодо трибуни залишається в силі", - наголосив Дмитро Разумков.

Спікер ВРУ звернув увагу на те, що висунути законодавчу ініціативу можуть український парламент, і глава держави Володимир Зеленський, а також уряд. Після ухвалення закону саме президент підписує його.

"Я впевнений, на відміну від пана Данілова, що президент, як гарант Конституції і як глава держави, точно не підписав би закони, які містять корупційну складову, 100%. Сподіваюся, що тут він тут сперечатися зі мною не буде", - підсумував Разумков.

Чому виник конфлікт між Разумковим і Даніловим

Нещодавно секретар РНБО Олексій Данілов почав скаржитися, що вплив олігархів на народних обранців у ВРУ на сьогодні є дуже великим.

Після цього спікер Ради Дмитро Разумков закликав Данілова точно назвати прізвища нардепів, на яких, як він стверджує, чиниться тиск з боку олігархів.

"Я готовий надати для цього і трибуну Верховної Ради України – ну, щоб пальцем показати, на кого саме чиниться такий тиск", - заявив Разумков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?