У Раді дорікнули Зеленському через незаконність ідеї з референдумом про ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді дорікнули Зеленському через незаконність ідеї з референдумом про ОРДЛО

У Раді дорікнули Зеленському через незаконність ідеї з референдумом про ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Спікер парламенту Дмитро Разумков звернув увагу на неможливість проведення референдуму з приводу відчуження ОРДЛО, який раніше допустив президент Володимир Зеленський.

Джерело: пресконференція спікера

За його словами, питання з відношенням до територіальної цілісності не можуть бути предметом референдумів в Україні. Пропозиція Зеленського про ймовірний плебісцит з приводу відчуження ОРДЛО від інших українських регіонів - саме таке питання.

“Там мова йшла про відмежування, тому що, згідно з прийнятим законом, зміни територіальної цілісності або питання, які виносяться на референдум, пов’язані з територіальною цілісністю, неможливі. Ми просто фізично винести не зможемо”, - наголосив Разумков у відповіді на запитання.

Він вважає такі ідеї непрацездатними.

“Я думаю, що український народ точно не підтримає будь-які рішення, пов’язані з тим, що ми втратимо Крим або частину українського Донбасу”, - прокоментував спікер.

Водночас він зазначив, що президент мав на увазі тимчасове замороження регіону.

“Але, я впевнений, якщо ми заморозимо цей процес, повернути буду важче”, - резюмував він.

Пропозиція Зеленського про Донбас

Український президент висловився щодо припинення будь-яких відносин з окупованими частинами Донецької та Луганської області. Він визнав це реальним, але тільки за умови підтримки населенням на референдумі, хоча ініціатива виявиться надзвичайно деструктивною для населення та врегулювання.

“Стіна – це ж не просто слова чи щось, що хтось будує. Стіна – це все. Стіна – в усіх відносинах, усіх комунікаціях. Що робити з людьми, які там за нас, не платити пенсію? Що робити з підприємствами Донбасу, що робити, не постачати їм воду? Тоді не буде отримувати воду Маріуполь... Я вважаю, що цей план може бути, але, я вважаю, про запуск цього плану має приймати рішення народ України”, - пояснив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?