Разумков назвав першочергове питання переговорів Зеленського та Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков назвав першочергове питання переговорів Зеленського та Байдена

Разумков назвав першочергове питання переговорів Зеленського та Байдена
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський перш за все обговорюватиме під час візиту до Сполучених Штатів і зустріччю з колегою Джо Байденом війну на сході, стверджує спікер парламенту Дмитро Разумков.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами голови Верховної Ради, питання збройного протистояння у двох регіонах держави завжди було першочерговим на подібних заходах.

“Я думаю, що питання війни завжди перебуває на першому плані, тому що це питання життя людей. Воно завжди було, є і буде... А для нас, для країни, яка перебуває у стадії війни, - це питання номер один цілодобово. І я так розумію, що й питання "Північного потоку" буде також однією з ключових тем для обговорення. Та інші поточні питання”, - наголосив Разумков.

Зеленський у США

Адміністрація Білого дому раніше повідомляла, що Джо Байден хотів зустрітися із Зеленським ще перед самітом з російським президентом Володимиром Путіним, який відбувся 16 червня в Женеві, і навіть готував запрошення президенту України. Утім, такі плани були нібито змінені.

У Києві своєю чергою сподівалися, що переговори Білого дому з Банковою відбудуться на найвищому рівні ще до Дня Незалежності та відповідно до саміту Кримської платформи.

Утім, зустріч призначили на самий кінець серпня, а пізніше вже двічі перенесли. Станом на понеділок, 30 серпня, переговори на президентському рівні затверджено на 1 вересня. До цього передбачалося, що їх проведуть вже 30-го числа, але потім перенесли.

“Перенесення зустрічі Зеленського та Байдена з 31 серпня на 1 вересня Офіс президента підтверджує. Це пов’язано з проханням США. 31 серпня минає ультиматум "Талібану" — або термін евакуації іноземних громадян з аеропорту Кабула — саме той час, який дав "Талібан". І американська сторона попросила перенести наш візит на один день у зв’язку з цим — і весь цей день присвятити цій важливій для американської сторони темі”, — уточнили в Офісі президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?