У Вашингтоні триває діалог, як зробити візит Зеленського успішним — Волкер
Категорія
Політика
Дата публікації

У Вашингтоні триває діалог, як зробити візит Зеленського успішним — Волкер

У Вашингтоні триває діалог, як зробити візит Зеленського успішним — Волкер
Джерело:  online.ua

У Вашингтоні триває діалог, як зробити візит Зеленського в США 31 серпня успішним. Про це заявив колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер під час інтерв’ю виданню “Главком”.

Джерело: “Главком”.

Волкер згадав статті американських дипломатів, у яких йдеться про те, що президент США Джо Байден може знову затвердити своє лідерство в світі, підтримуючи Україну у її протистоянні з Росією, і зазначив, що він погоджується з викладеними в них тезами.

“Сьогодні Майк Макфолл теж опублікував статтю у The Washington Post і скоро ще з’являться схожі статті. Вони описують те, що у Вашингтоні триває діалог, як зробити візит Зеленського успішним. Я погоджуюсь із Вершбоу, що це буде шлях для Адміністрації Байдена допомогти Україні відновити лідерство США та знову чинити тиск на Росію. Але питання полягає в тому, як це зробити, бо лише сказати – цього не досить. Ми говоримо весь час: «Ми підтримуємо територіальну цілісність України та її суверенітет, заперечуємо заяву Росії про приналежність Криму». А що ми будемо робити, аби допомогти Україні щодо її безпеки та яким має бути наступний крок? Нам треба дати відповідь на це питання”, - зазначив Волкер.

Також американський дипломат підкреслив, що США продовжує допомагати Україні у військовій сфері майже на тому ж рівні, що й минулого року.

“Ми надаємо протитанкові ракетні комплекси Javelin, $425 млн безпекової допомоги Україні. І це буде продовжуватися. Також буде відбуватися диверсифікація сфер надання допомоги у бік протиповітряної та прибережної оборони та контрелектронної боротьби. Для України, ЗСУ та загроз, які стоять перед країною, $425 млн непогана сума. Краще, ніж нічого. Може бути більше”, - наголосив він.

Також Волкер висловив свою думку щодо призначення посла США в Україні. Він вважає, що його призначать вже наступного тижня.

“Уже пройшло два роки, як США не мають посла в Україні. Я схрещу пальці. Думаю, що оголошення про номінацію посла відбудеться наступного тижня”, - зазначив дипломат.

Зустріч Зеленського з Байденом

Зустріч лідерів держав запланована на 31 серпня у Вашингтоні. Під час зустрічі з Байденом президент Зеленський, ймовірно, підніме тему газопроводу “Північний потік-2”, який несе загрозу нацбезпеці України. Також буде обговорюватися агресія Росії проти України і гарантії безпеки для нашої держави.

Раніше США відвідала підготовча українська делегація у складі керівника Офісу президента Андрія Єрмака та глави МЗС України Дмитра Кулеби. Вони заявили, що візит був загалом успішним.

Читайте також:

  • Байден ухвалив важливе рішення щодо допомоги українцям.

  • Білий дім оголосив фінальне рішення щодо зустрічі Зеленського і Байдена.

  • Байден висунув безапеляційну вимогу Путіну на тлі нових загроз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?