Байден висунув безапеляційну вимогу Путіну на тлі нових загроз
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден висунув безапеляційну вимогу Путіну на тлі нових загроз

Байден висунув безапеляційну вимогу Путіну на тлі нових загроз
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден звернувся до російського голові Володимиру Путіну з безапеляційною вимогою на тлі зростаючих загроз в кіберпросторі. Він переконаний, що Путін знає, хто стоїть за атаками хакерів на США. Глава Білого дому чекає від Москви жорстких заходів проти кіберзлочинців.

Джерело: пресслужба Білого дому

Байден зазначив, що вже є інформація, хто здійснював кібератаки і де знаходяться хакери. Американський лідер дав зрозуміти, що злочинні угруповання діють з території Росії і Путін їх покриває.

"І можу додати, що під час саміту з Володимиром Путіним я ясно дав зрозуміти йому: ми очікуємо, що він приверне до відповідальності кіберзлочинців, тому що йому відомо, хто вони і де вони", - заявив Байден.

Американський лідер також назвав кібербезпеку глобальною проблемою. Він попередив Путіна, що вже закликав країни G7 до спільної роботи, щоб притягнути до відповідальності країни, що вкривають злочинців-вимагачів.

Кібератаки на США

За останні кілька місяців в США зазнали злому ряд урядових і приватних мереж, за якими стоять хакери, пов'язані з Росією. Зокрема, за даними ФБР, атака на трубопровід Сolonial Pipeline в травні цього року була проведена за допомогою вірусу-здирника, створеного хакерами з угруповання DarkSide, в яку входять російські хакери. У Кремлі відкидають причетність Росії до події.

У Білому домі анонсували, що недавні хакерські атаки, в тому числі на найбільшу м'ясопереробну компанію світу JBS і американську компанію Colonial Pipeline, яка забезпечує паливом 45% населення східного узбережжя Сполучених Штатів, не залишаться без відповіді.

На саміті в Женеві Байден передав Путіну перелік з 16 галузей, кібератаки на які в США вважають неприйнятними. Пізніше Білий дім повідомив, що в список увійшли енергетична сфера, транспорт, зв'язок, сільське господарство, оборонна промисловість.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?