Путін анонсував гучну пропозицію Байдену
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін анонсував гучну пропозицію Байдену

Путін анонсував гучну пропозицію Байдену
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін відреагував на погрози президента США Джо Байдена покарати Кремль за масштабні кібератаки. На саміті в Женеві він заявить про готовність видати злочинців США, але з умовою, що Вашингтон піде на аналогічний крок.

Джерело: ТАСС

Путін назвав питання кібербезпеку однією з найважливіших тем обговорення на саміті з Байденом, оскільки хакери вже можуть відключати цілі системи, що призводить до тяжких наслідків. За словами Путіна, РФ готова видавати кіберзлочинців США, але якщо американська сторона також буде видавати злочинців Росії.

"Якщо ми домовимося про видачу злочинців, значить Росія, зрозуміло, тоді піде на це, ми будемо це робити. Тільки в тому випадку, якщо інша сторона, в даному випадку Сполучені Штати, погодяться з тим же і будуть видавати відповідних злочинців Російської Федерації" , - анонсував Путін пропозицію Байдену.

Кібератаки на США

Нещодавно керівництво корпорації Microsoft оголосило, що масштабну кібератаку на американські та іноземні урядові установи, а також аналітичні центри організували російські хакери, які також пов'язані з атакою на IT-компанію SolarWinds.

Згідно з останніми даними, кіберзлочинці отримали доступ до облікового запису Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в службі маркетингу електронної пошти Constant Contact.

Компанія Volexity, яка займається питаннями кібербезпеки, звертає увагу на те, що російські хакери, "ймовірно, домоглися деякого успіху в зламі цілей".

У 2020 році хакери, які пов'язують з Кремлем, атакували цілий ряд державних установ США, серед яких Мінфін, Міненерго, Міністерство внутрішньої безпеки, Пентагон і кілька інших структур.

В Білому дома анонсували, що недавні хакерські атаки, зокрема на найбільшу м'ясопереробну компанію світу JBS і американську компанію Colonial Pipeline, яка забезпечує паливом 45% населення східного узбережжя Сполучених Штатів, обговорять під час зустрічі Байдена і Путіна.

Глава Державного департаменту Ентоні Блінкен вимагає, щоб команда глави Кремля Володимира Путіна припинила кібератаки, подібні до тих, що були здійснені проти компанії JBS і Colonial Pipeline.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?