Лідери G7 обговорили Україну і відповідь на агресію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери G7 обговорили Україну і відповідь на агресію Росії

Лідери G7 обговорили Україну і відповідь на агресію Росії
Джерело:  online.ua

Україна стала топ-темою саміту G7 в Корнуоллі. Лідери Великої сімки обговорили подальшу допомогу Києву в боротьбі з російською агресією, а також проведенні реформ.

Джерело: заява президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн в Twitter

"Україна займає важливе місце в нашому спільному порядку денному. G7 підтримує територіальну цілісність України і готова допомогти в її зусиллях по проведенню реформ. Україні потрібні сильні інститути, що діють на основі верховенства права", - написала глава ЄК.

Вона також повідомила, що на саміті G7 лідери довго обговорювали Східне партнерство ЄС і спільну міжнародну відповідь на дії Росії.

"В той час, як Росія продовжує завдавати шкоди європейському порядку безпеки, ми можемо розраховувати, що потужний трансатлантичний Альянс дасть на це відповідь", - додала Урсула фон дер Ляєн.

Лідери G7 обговорили ситуацію в Білорусі

Крім України лідери Великої сімки обговорили ситуацію в Білорусі. За словами Урсули фон дер Ляєн, співпраця в G7 зробить більш ефективними санкції проти режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка, про які раніше домовилися в ЄС. В їх числі: відключення Білорусі від платіжної системи SWIFT, припинення співпраці з державними білоруськими банками, санкції проти нафтовидобувної і калійної промисловості, виробництва сталі і деревообробної промисловості Білорусі, заборона європейським фінансовим інститутам купувати облігації або інші фінансові інструменти уряду Білорусі.

"Ми всі дуже стурбовані ситуацією в Білорусі. ЄС діяв швидко і наполегливо, щоб накласти санкції. Співпраця з G7 зробить ці санкції більш ефективними. ЄС також працює над інвестиційним планом в три мільярди євро для підтримки майбутньої демократичної Білорусі", - повідомила президентка Єврокомісії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?