ЄС нагадав Росії, що вона — частина війни в Україні, а не посередник
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС нагадав Росії, що вона — частина війни в Україні, а не посередник

ЄС нагадав Росії, що вона — частина війни в Україні, а не посередник
Джерело:  online.ua

Російська Федерація з її агресивною зовнішньою політикою стане одним з головних питань під час обговорень лідерів країн “Груп семи” під час відповідного саміту.

Джерело: голова Євроради Шарль Мішель

За словами європейського політика, йдеться про зустрічі, заплановані у Великій Британії вже на майбутній вікенд 12-13 червня.

“Росія буде однією з головних тем. Партнери G7 мають спільні погляди на руйнівні дії Росії. ЄС засуджує незаконні провокативні і руйнівні дії Росії проти Євросоюзу, його держав-членів та за межами ЄС. Я наголосив на цьому у телефонній розмові з президентом Путіним цього тижня”, - пояснив Мішель.

Він звернув увагу, що в ЄС не вважають російського агресора суто посередником у протистоянні з Україною на Донбасі.

“Щодо конфлікту у східній Україні, я повторюсь, ми не розглядаємо Росію як посередника, а як частину конфлікту”, - наголосив політик.

Також голова Євроради нагадав, що офіційний Брюссель ніколи не визнає вторгнення та окупації Криму.

Саміт G7

Лідери найбільш розвинених держав світу зустрінуться особисто вперше за майже два роки - складність попередніх зустрічей зумовила пандемія коронавірусу COVID-19 та карантин.

Місцем проведення саміту стане Корнуолл на південному заході Англії. Серед найважливіших питань зустрічей - безпосередньо коронавірусна глобальна епідемія та зміни клімату.

Росія про війну на сході України

Російський уряд неодноразово стверджувала, що не вважає себе учасником конфлікту. В інтерпретації Кремля навіть Тристороння контактна група так називається, оскільки передбачена для “діалогу” Києва, Донецька, Луганська, а не України з РФ за посередництвом ОБСЄ.

У Кремлі також закликають західних партнерів українського уряду вплинути на процес врегулювання через незговірливість Києва. Водночас ці самі партнери України оголошували, що російській стороні варто було б здійснити певні кроки, оскільки Київ вже давно їх здійснює.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?