Україна готує персональні санкції за пропаганду агресії РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готує персональні санкції за пропаганду агресії РФ

Україна готує персональні санкції за пропаганду агресії РФ
Джерело:  online.ua

Кабмін пропонує ввести санкції проти 6 фізичних та 10 юридичних осіб за поширення російської пропаганди, якою виправдовується агресія РФ. На розгляд РНБО їх внесуть протягом трьох днів.

Джерело: пресслужба уряду

Список персональних санкцій за пропаганду агресії РФ запропонували два міністерства - з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і культури та інформаційної політики. Санкції пропонується ввести строком на 3 роки.

"Санкції пропонується застосувати строком на 3 роки до 6 фізичних і 10 юридичних осіб, зареєстрованим в восьми країнах, причетним до розповсюдження продукції та інформаційного контенту, спрямованих на виправдання агресії Російської Федерації проти України і тимчасової окупації РФ частини території України, популяризації та пропаганди діяльності органів окупаційних адміністрацій РФ ", - повідомили в Кабміні.

Санкції за пропаганду агресії РФ

У Кабміні поки не розповіли, хто може потрапити під нові санкції. Уточнили лише, що пакет санкцій передбачає:

  • блокування майна на території України,

  • заборону на транзит ресурсів, польоти і перевезення,

  • заборону на виведення капіталів;

  • припинення надання телекомунікаційних послуг;

  • блокування можливість використання телекомунікаційних мереж загального користування, що унеможливить передачу технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності, використання відповідних інтернет-ресурсів на території України.

В уряді додали, що рішення про застосування санкцій направлено на захист національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?