Євросоюз завдав санкційного удару по окупованому Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз завдав санкційного удару по окупованому Криму

Євросоюз завдав санкційного удару по окупованому Криму
Джерело:  online.ua

9 червня посли країн Євросоюзу продовжили ще на рік санкції проти окупованого Криму. Вони стосуються заборони на інвестиції.

Джерело: ТАСС

Тепер ці санкції формально повинен затвердити Рада ЄС, після чого вони набудуть чинності.

"Посли ЄС дали "зелене світло" для продовження заборони ЄС на інвестиції в Криму ще на рік", - підтвердив рішення Брюсселя проти окупованого Криму журналіст Рікард Джозвяк.

Які санкції ЄС діють проти окупованого Криму

Санкції ЄС проти окупованого Криму були прийняті в червні 2014 року. Вони забороняють європейському бізнесу підтримувати будь-які контакти з окупантами, які ведуть бізнес на українському півострові. Також санкції передбачають заборону на польоти європейських авіакомпаній в окупований Крим, а морським судам забороняють заходити в кримські порти.

Європейські санкції також забороняють імпорт в Євросоюз товарів з окупованого Криму і Севастополя і експорт певних товарів та технологій з ЄС, що стосуються транспорту, телекомунікацій та енергетики. В рамках цих санкцій ЄС також заборонив видавати візи жителям окупованого Криму, яким окупанти нав'язали російські паспорти.

Санкційний пакет ЄС щодо Криму продовжується щорічно без обговорення. Ще в 2014 році ЄС визначив, що кримський пакет санкцій буде залишатися в силі, поки півострів буде залишатися під окупацією Російської Федерації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?