У Путіна пригрозили Заходу через ймовірні нові санкції
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна пригрозили Заходу через ймовірні нові санкції

У Путіна пригрозили Заходу через ймовірні нові санкції
Джерело:  online.ua

У російському уряді виступили з попередженням на адресу західних країн з приводу ймовірних нових санкцій, які передбачатимуть відключення країни від системи SWIFT.

Джерело: МЗС РФ

За словами міністра Сергія Лаврова, Євросоюз та інші держави неодноразово демонстрували свою “ненадійність” як партнерів сучасної російської сторони.

“Євросоюз та й Захід в цілому вже не раз доводив на конкретних справах, що партнер він ненадійний. Можуть бути ситуації, коли на абсолютно порожньому місці будуть прийняті неправомірні рішення”, - стверджує кремлівський дипломат.

Лавров наголосив. що російська сторона зацікавлена у виконанні всіх укладених домовленостей, однак у цьому напрямку існує безліч нібито негативних прикладів.

“Я впевнений, що наш уряд, Центральний банк, відповідна фінансова влада готує можливі рішення, якщо буде зроблена спроба підірвати наші можливості забезпечувати вільний обмін в рамках багатосторонньої торговельної системи, в рамках норм Світової організації торгівлі”, - додав він.

Міністр пояснив, нещодавно під час засідання міжурядової ради ЄАЕС обговорювали питання щільного використання національних валют у розрахунках.

“В цілому також обговорювався перехід на валюти, які не залежатимуть від долара, чиїм становищем грубо зловживають США протягом багатьох років”, - висловився Лавров.

Санкції проти Росії

Перші санкційні рішення проти Кремля були ухвалені на рівні Євросоюзу. Сполучених Штатів, Великої Британії та інших держав після вторгнення в український Крим навесні 2014 року.

Після цього відповідний тиск на агресора посилювали, розширювали та пролонгували понад 7 років поспіль. Увесь цей час з російського боку лунали заяви про нібито неправомірність, провокативність та неефективність санкцій, проте деструктивність таких рішень для відносин між сторонами.

Водночас жодного разу офіційна Москва не згадала про неприпустимість порушення територіальної цілісності інших держав, військового вторгнення та гібридної війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?