Байден може запропонувати Путину обмін по Україні — посол України в ФРГ
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден може запропонувати Путину обмін по Україні — посол України в ФРГ

Байден може запропонувати Путину обмін по Україні — посол України в ФРГ
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден на саміті з главою Кремля Володимиром Путіним може запропонувати Росії повернутися на міжнародну арену, але в обмін на виведення російських військ з Донбасу. Такі сподівання висловив посол України в ФРН Андрій Мельник, який вважає, що Байден буде обговорювати з Путіним українське питання саме в такому контексті.

Джерело: Berliner Zeitung

Дипломат вважає, що Захід може знову говорити з російським лідером на рівних. Він також допускає примірення України і Росії, але тільки за певних умов.

"По-перше, Росія повинна зникнути з Донбасу і також повернути Крим. Необхідно відновити територіальний суверенітет України. Після цього Москва повинна відновити спустошені райони, заплатити репарації мільйонам українських жертв і офіційно вибачитися за все звірства. Це відправна точка для всіх наступних кроків на шляху до примирення. Війна є все ще відкритою раною, що кровоточить. Ключ до миру все ще знаходиться в руках Путіна ", - пояснив Мельник.

Що стосується Заходу і Росії, то, на думку Мельника, це питання наразі находиться в руках Байдена.

"Росіяни хочуть, щоб їх поважали, вони хочуть, щоб Захід говорив з ними на рівних. Байден повинен дати зрозуміти Путіну, що Росія може повернутися на міжнародну арену і з нею більше не будуть вести себе як з ізгоєм. Звичайно, для цього заздалегідь необхідні заходи по зміцненню довіри", - вважає дипломат.

Мельник вимагає беззастережного повернення Криму Україні

Також український дипломат вважає вкрай важливим, щоб на шляху нормалізації відносин з РФ світ не забув про окупацію Криму. Він наголошує, що кримське питання є більш складним, ніж питання Донбасу, оскільки до цих пір не існує іншого міжнародного переговорного процесу щодо повернення Криму.

"Складність полягає в тому, що на відміну від Нормандського формату досі не існує іншого міжнародного переговорного процесу щодо повернення Криму. Для нас і всього світового співтовариства Крим залишається українською територією, для Путіна - "російським". Жодна держава ніколи не визнає цю спробу анексії. Україна закликає до деокупації півострова без ніяких "якщо" та "але". І для досягнення цієї мети нам потрібен дипломатичний інструмент ", - пояснив посол.

Цим інструментом, додав Мельник, стане Кримська платформа, яку запустять 23 серпня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?