Кремль вирішив пробачити Байдену заяву про Путіна-вбивцю
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль вирішив пробачити Байдену заяву про Путіна-вбивцю

Кремль вирішив пробачити Байдену заяву про Путіна-вбивцю
Джерело:  online.ua

Москва і Вашингтон активно працюють над підготовкою зустрічі президентів Росії і США Володимира Путіна та Джо Байдена. На порядку денному будуть стояти стратегічна стабільність і двосторонні відносини. Згадувати висловлювання Байдена про Путіна-вбивцю і вимагати пояснень від президента США Кремль не має наміру.

Джерело: ТАСС

Спікер Кремля Дмитро Пєсков, кажучи про саміт Путіна і Байдена, назвав слова американського лідера, який вважає Путіна вбивцею, не головним питанням, яке хвилює весь світ і президентів РФ і США.

"Ви знаєте, цей інцидент - це не головне, мова, звичайно, йде про стратегічну стабільність, це хвилює весь світ, стосується всього світу. І наші двосторонні відносини. Ось це головні теми, які стоять на порядку денному", - заявив Пєсков, відповідая на питання, чи готовий Путін забути про звинувачення Байдена.

Що стосується перспективи проведення саміту лідерів РФ і США, то Пєсков поки не зміг назвати ні дату, ні можливе місце проведення зустрічі. У Росії допускають, що зустріч може пройти в Швейцарії, але рішення буде залежати від переговорів глав МЗС РФ і США Сергія Лаврова і Ентоні Блінкена на полях Арктичної ради 19 травня. При цьому в МЗС РФ кажуть, що рішення по саміту Путіна і Байдена приймуть тільки після завершення аналізу відповідності заяв та дій Вашингтона.

Зустріч Путіна і Байдена - умова офіційної Москви

Дмитро Пєсков недавно вже коментував можливу зустріч Путіна і Байдена, яку президенту Росії запропонував американський лідер. За словами представника Кремля, президент РФ погодиться на неї тільки виходячи з подальших конкретних дій Сполучених Штатів.

"Тут дуже важливо, щоб слова збігалися зі справою", - підкреслив Пєсков.

Представник російського президента заявив, що нові санкції США проти Росії безумовно завадять зустрічі Путіна і Байдена. Але на сьогоднішній день в Москві все ж вирішили не відмовлятися від саміту. Очікується, що президенти зустрінуться в червні і будуть обговорювати нормалізацію відносин двох країн, а також торкнуться теми України і кібератак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?