У Байдена розкрили, коли той хоче зустрітися з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

У Байдена розкрили, коли той хоче зустрітися з Путіним

У Байдена розкрили, коли той хоче зустрітися з Путіним
Джерело:  online.ua

На рівні Державного департаменту Сполучених Штатів стверджують, що існує ймовірність зустрічі президентів Джо Байдена та Володимира Путіна вже найближчими тижнями.

Джерело: Frettabladid

за словами держсекретаря Ентоні Блінкена, який виступив із брифінгом в ісландському Рейк’явіку, на відповідний розвиток подій розраховує американська сторона.

“Як ви знаєте, є пропозиція про зустріч президентів Байдена і Путіна. Ми очікуємо, що це відбудеться в найближчі тижні”, - наголосив дипломат.

Він водночас не уточнив, чи може бути згадане ісландське місто локацією для переговорів такого рівня.

У російському Міністерстві закордонних справ зауважили, що наразі немає жодних конкретних домовленостей про зустріч президентів, однак її може прийняти одна з європейських дипломатичних столиць

Російське видання “Коммерсантъ” з посиланням на власні джерела проінформувало, що Байден і Путін можуть зустрітися для повноцінних переговорів на території Швейцарії. У Кремлі відмовилися коментувати відповідні відомості, пов’язані з потенційним місцем проведення саміту.

Джерела пояснили, рішення щодо зустрічі знаходиться у прямій залежності від переговорів на рівні керівників зовнішньополітичних структур - Ентоні Блінкена та Сергія Лаврова. Вони передбачені на період 19-20 травня.

Зустріч Байдена та Путіна

Переговори американської та російської сторони на найвищому рівні обговорюються від початку президентської каденції лідера Сполучених Штатів, який заступив на посаду в січні 2021 року.

Відповідні обговорення пожвавилися після того, як лідери провели двосторонню телефонну розмову у квітні. Байден особисто запропонував Путіну зустрітися для обговорення найважливіших питань.

Передбачається, що темою переговорів можуть стати конфлікти на території третіх держав, зокрема й в Україну. Особливо це здається актуальним на тлі загострення між Києвом та Москвою, яке ледь пішло на спад.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?