Українці отримали від команди Байдена меседж "жорсткої любові"
Категорія
Політика
Дата публікації

Українці отримали від команди Байдена меседж "жорсткої любові"

Українці отримали від команди Байдена меседж "жорсткої любові"
Джерело:  online.ua

Почесний член Атлантичної Ради, колишній заступник генерального секретаря НАТО Александр Вершбоу під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму звернув увагу на те, що візит очільника Держдепу Ентоні Блінкена до України є підтвердженням подальшої підтримки України з боку команди Джо Байдена, однак також нагадує про очікування від України щодо активізації реформ.

Джерело:  Київський Безпековий Форум

Як команда Байдена ставиться до України

"Досить чітко пролунав сигнал про твердий намір Сполучених Штатів допомагати Україні в захисті від російської агресії, від диверсій та інших гібридних проявів, до яких вдається Росія заради дестабілізації України. Після такого сигналу не залишається жодних сумнівів, що свобода, безпека України і її остаточна євроатлантична інтеграція є вагомим пріоритетом для адміністрації Байдена", - наголосив Александр Вершбоу.

Як стверджує експерт, гострий аспект цього сигналу стосувався того, що офіційний Вашингтон очікує від команди Володимира Зеленского активізації реформ та боротьби з корупцією.

"Суть послання полягає в тому, що Україна має зміцнювати свою демократію та верховенство права, щоб ефективніше протистояти домінуванню Росії, оскільки оборонних засобів для цього буде замало… Це так званий меседж жорсткої любові", - зазначив колишній заступника генсека НАТО.

Александр Вершбоу звернув увагу на те, що команда Джо Байдена стурбована суттєвим відкатом у питаннях реформ та боротьби з корупцією в нашій країні.

"Особливо якщо згадати березень 2020 року, коли кількох ключових реформаторів було звільнено з уряду. Ми бачили, як занепадала робота деяких антикорупційних органів, правової системи, бачили повернення осіб, пов’язаних з Януковичем, на ключові позиції... Навіть якщо Сполучені Штати надаватимуть масштабну оборонну допомогу, цього може бути недостатньо, щоб компенсувати нездатність України боротися з внутрішнім ворогом так само ефективно, як вона бореться з ворогом, що перейшов кордон на Донбасі", - підсумував експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?