СБУ назвала 5 основних напрямків, звідки може напасти РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ назвала 5 основних напрямків, звідки може напасти РФ

СБУ назвала 5 основних напрямків, звідки може напасти РФ
Джерело:  online.ua

Служба безпеки звертає увагу на те, що напруження біля кордону нашої країни зменшилося, хоча частина російських військ залишилася на місці. За словами глави відомства Івана Баканова, наразі є 5 основних напрямків, звідки може напасти російська армія.

Джерело: Форум Україна 30

Очільник СБУ не ігнорує і той варіант, що РФ може спробувати напасти зі сторони Білорусі. Однак, крім того, чиновник назвав ще 5 напрямків, які наразі знаходяться під загрозою.

Звідки може вдарити армія РФ

  • Сіверський оперативний напрям – під загрозою Сумська та Чернігівська області;

  • Слобожанський – Харківська область;

  • Донецький – Донбас;

  • Південнобузький – Одеська область;

  • Кримський – Херсонська область і все азово-чорноморське узбережжя України.

"65% українського кордону уразливі, а решта 35% кордону на західному напрямку теж вимагають пильності з боку нашої держави. Росія активно використовує і підживлює націоналістичні рухи в країнах, щоб впливати на ситуацію в Україні. Приклад Угорщини яскраве тому підтвердження", - наголосив главу СБУ.

Що відомо проросійські війська біля кордонів України

За словами Івана Баканова, поки Володимир Путін вивів лише війська з Криму. Згідно з останніми даними, бойовий і чисельний склад російської армії вздовж кордону України і в тимчасово окупованому Криму становить близько 100 тисяч осіб.

"Танки, бойові літаки, кораблі, вертольоти, батальйонно-тактичні групи, групи ракетних військ і артилерії", – підкреслив очільник СБУ.

Не можна також не згадати про те,що глава держави Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна буде готуватися до атаки РФ, попри те, що не хоче нової війни.

Коротко про попередження щодо атаки РФ

  • Очільник ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" РФ стягує війська до кордону з Україною.

  • Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня через нові провокації РФ.

  • Українська розвідка попередила, що РФ готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?