В Україні відповіли на звинувачення Путіна щодо "антиросії"
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні відповіли на звинувачення Путіна щодо "антиросії"

В Україні відповіли на звинувачення Путіна щодо "антиросії"
Джерело:  online.ua

Представники Міністерства закордонних справ звернули увагу на те, що заява очільника Кремля Володимира Путіна про перетворення України на "антипод" Росії демонструє нерозуміння внутрішніх процесів в нашій державі. З такою заявою виступив речник українського дипломатичного відомства Олег Ніколенко.

Джерело: "Укрінформ"

Україна відреагувала на нові претензії Путіна

"Розмова про перетворення України на "антипод" Росії демонструє нерозуміння внутрішніх процесів у нашій державі. Українці як суверенна нація самостійно визначають вектор свого розвитку без прив‘язки до третіх сторін. Ні російські танки, ні провісники токсичних ідей "руского міра" не змогли і не зможуть зупинити трансформацію України в сучасну європейську демократичну державу", - наголосив Олег Ніколенко.

Дипломат звернув увагу на те, що Володимир Путін інвестував чимало ресурсів, щоб зробити цей шлях вкрай важким, саме тому офіційний Київ змушений вживати рішучих заходів у відповідь.

В першу чергу, йдеться про боротьбу з дезінформацією, нейтралізацію агентів зовнішнього впливу, а також ліквідацію осередків, що можуть підірвати структурні реформи в нашій державі.

"Географію змінити не можна. Після завершення російсько-українського збройного конфлікту та деокупації українських територій Україні та Росії доведеться співіснувати на основі взаємної поваги та невтручання у внутрішні справи. І чим швидше керівництво РФ усвідомить цей факт, тим раніше воно зможе сконцентруватися на вирішенні першочергових проблем російського населення. На нашу думку, якраз саме цього і чекають громадяни Росії від російської влади", - підсумував речник МЗС України.

Путін назвав Україну "антиросією"

“Судячи з усього, і це дуже сумно, Україну повільно, але вірно перетворюють в якийсь антипод Росії, в якусь Антиросію, в якийсь майданчик, з території якого ми постійно, судячи з усього, будемо отримувати новини, що потребують особливої з нашої боку уваги з точки зору забезпечення безпеки Російської Федерації”, — поскаржився нещодавно Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?