Світовий банк затвердив масштабну фінансову допомогу для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк затвердив масштабну фінансову допомогу для України

Світовий банк затвердив масштабну фінансову допомогу для України
Джерело:  online.ua

6 травня офіційно стало відомо, що Світовий банк затвердив проєкт вартістю 200 мільйонів доларів - ці кошти спрямують на покращення ефективності, якості та прозорості системи вищої освіти в Україні.

Джерело: Світовий банк

За словами експертів, проєкт "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів" зможе покращити якість вищої освіти та вивести її на новий рівень у непрості часи кризи та пандемії коронавірусу.

У рамках проєкту будуть фінансуватися:

  • інвестиції, спрямовані на модернізацію вишів та науково-дослідних лабораторій;

  • цифрова інфраструктура для організації навчання у вишах для забезпечення безперервності навчання за допомогою методів технологій;

  • підтримка стійкості системи та управління змінами в довгостроковій перспективі.

Варто звернути увагу на те, що цей фінансовий проєкт також буде підтримувати розвиток сучасної цифрової інфраструктури для дистанційного навчання та створення сучасних навчальних і науково-дослідних лабораторій.

Одним із головних завдань проєкту є покращення рівня прозорості в освітньому секторі нашої країни.

"Світовий банк радий співпрацювати із Україною над модернізацією методів викладання та навчання в університетах відповідно до європейських стандартів з метою надання можливості молоді в Україні отримувати ті навички, які потрібні їм у 21 столітті", - наголосив один із керівників Світового банку Аруп Банерджі.

За його словами, Світовий банк також має намір надати підтримку у забезпеченні кращого технічного та цифрового оснащення системи вищої освіти для організації навчання.

Що важливо розуміти, проєкт "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів" буде впроваджуватися наступні 5 років Міністерством освіти та науки країни.

Як стверджують представники СБ, мережа державних вишів Українах в умовах скорочення населення є неефективною і створює проблеми, як для її фінансової стійкості, так і для якості послуг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?