Україна висунула безапеляційну вимогу НАТО щодо ПДЧ
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна висунула безапеляційну вимогу НАТО щодо ПДЧ

Україна висунула безапеляційну вимогу НАТО щодо ПДЧ
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського наполягає на виконанні обіцянки, яку дали Україні у 2008 році під час Бухарестського саміту НАТО щодо членства в Альянсі. Офіційний Київ розраховує, що саміт у червні у своїй заяві прокладе шлях до отримання ПДЧ. З такою заявою виступила віцепрем’єр-міністерка України з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Джерело:  Київський Безпековий Форум

Україна вимагає від НАТО надати їй ПДЧ

"Минуло вже 13 років з часу Бухарестського саміту, на якому було вирішено, що Україні і Грузії в майбутньому буде надано членство. І зараз ми в такій ситуації, що наполягаємо на виконанні цієї обіцянки... Наша позиція полягає в тому, що дана обіцянка закріплена, і на наступному саміті вона буде підтверджена, і заява цього саміту прокладе дорогу до ПДЧ", - наголосила Ольга Стефанішина.

На переконання політикині, члени Альянсу повинні довести українцям, міжнародній спільноти та очільнику Кремля Володимиру Путіна, що офіційна Москва не має права вето в НАТО.

"Рішення про ПДЧ і членство в Альянсі є дуже важливими для України. Але я гадаю, що надання Україні ПДЧ на даному етапі є навіть важливішим для самого Альянсу, аби продемонструвати трансатлантичну єдність і показати, що є "план Маршалла" для демократичного розвитку. І до того ж, щоб на наступному етапі показати, що Росія не має права голосу в Альянсі", - підсумувала представниця МЗС України.

Експерт пояснив, чому НАТО насправді боїться приймати Україну в Альянс

На думку колишнього заступника генерального секретаря НАТО Александра Вершбоу, керівництво НАТО не поспішають надавати Україні членство в блоці, оскільки бояться РФ та нового сплеску агресії з її боку.

"Члени НАТО постійно повторюють обіцянку, яку дали в 2008-му стосовно того, що Україна і Грузія стануть членами НАТО в майбутньому, але вони не мають особливого бажання рухатися вперед, побоюючись спровокувати нову агресію з боку Росії", — вважає експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?