США та Ізраїль уклали військову угоду на тлі загострення в секторі Газа
Категорія
Світ
Дата публікації

США та Ізраїль уклали військову угоду на тлі загострення в секторі Газа

США та Ізраїль уклали військову угоду на тлі загострення в секторі Газа
Джерело:  online.ua

Ізраїль і Сполучені Штати підписали угоду на поставку зброї на тлі загострення в секторі Газа на суму 735 млн доларів. Американський глава Джо Байден вже схвалив домовленість.

Джерело: Jerusalem Post

"Адміністрація Байдена схвалила продаж високоточної зброї Ізраїлю на 735 мільйонів доларів", - йдеться в публікації.

Відзначається, що угода буде в першу чергу зосереджена на придбанні Ізраїлем у США ракет точного наведення і спеціальних боєприпасів.

Байден підтримує Ізраїль в конфлікті з Палестиною

Кілька днів тому Байден у телефонній розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху підтвердив свою незмінну підтримку права Ізраїлю захищатися від ракетних обстрілів з боку ХАМАС і інших терористичних груп в Газі.

Він запевняє, що його адміністрація працює над тим, щоб зупинити ескалацію військового конфлікту між Ізраїлем і Палестиною, і для настання миру США можуть також залучити "регіональних партнерів".

Коротко про загострення конфлікту Ізраїлю і ХАМАС

  • Конфлікт між Ізраїлем і Палестиною перейшов в гарячу фазу 10 травня через судове рішення про виселення кількох палестинських сімей з району Шейх-Джаррах в Східному Єрусалимі.

  • Нинішній конфлікт між країнами став наймасштабнішим за останні роки - вже майже тиждень небо над сектором Гази і Ізраїлем у вогні. На сьогоднішній день відомо, що по Ізраїлю ХАМАС випустив понад 3 тисяч ракет, які відбиває Залізний купол. Відомо про загибель 10 осіб, в числі яких 5-річний хлопчик. Жертв з боку палестинських угруповань, які в Ізраїлі вважають терористичними, вже більше 150.

  • У ХАМАС готові на перемир'я, якщо влада Ізраїлю відпустить затриманих під час сутичок в Єрусалимі, і відмовиться від вилучення будинків у арабських сімей в кварталі Шейх-Джаррах.

  • Ізраїль продовжує завдавати ударів по сектору Газа після запиту на перемир'я - в ніч на 17 травня армія Ізраїлю провела масований ракетний обстріл міста Газа по об'єктах терористів. Нинішня атака стала "найбільш руйнівною" за весь період нового витка ескалації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?