ХАМАС з новою силою атакував Ізраїль після перерви
Категорія
Світ
Дата публікації

ХАМАС з новою силою атакував Ізраїль після перерви

ХАМАС з новою силою атакував Ізраїль після перерви
Джерело:  online.ua

У ніч на 16 травня ХАМАС з новою силою атакував Ізраїль - під вогнем опинилися Тель-Авів та околиці міста, де спрацювали сирени і був задіяний Залізний купол. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху на тлі загострення закликав громадян країни бути готовими до "важких днів".

Джерело: Times Of Israel

Армія оборони Ізраїлю повідомила про "шквал ракет", випущених з сектора Газа по центральній і південній частині Ізраїлю, а пізніше - показала на фото, як система Залізний купол відбиває атаки.

  Залізний купол відбиває ракети з сектору Гази (фото - twitter.com/IDF)

Місцеві жителі великих міст Ізраїлю публікують в мережі моторошні відео наслідків обстрілів.

За даними ізраїльських військових, з 10 травня по Ізраїлю було випущено близько 2,5 тисячі ракет, з них понад 130 ракет за останню ніч. У ХАМАС заявили, що нічна атака на Ізраїль - відповідь на обстріл вежі "Аль-Джалал" в Газі. У будівлі розташовувалися офіси ряду світових ЗМІ, зокрема Associated Press, Al Arabiya і Al Jazeera. Його 15 травня зруйнували ізраїльські військові. Вони за годину попередили про атаку, давши можливість його покинути тим, хто знаходився в будівлі.

У відповідь на ракетну атаку Ізраїль також атакує об'єкти ХАМАС в секторі Газа. У сектор Газа було запущено близько 20 ракет, в окремих районах міста Гази зникло світло, а небо "перетворилося на вогняну лаву". Зараз в Газі залишилася робочої тільки одна електростанція, потужностей які не вистачає для забезпечення потреб усіх жителів в електриці. Влада закликає готуватися до відключень світла на 12-15 годин в день.

Військові зазначають, що винищувач Армії оборони Ізраїлю 16 травня також завдали удару по будинку командира батальйону Аль-Фаркаін терористичної організації ХАМАС Халеда Манамари.

Загострення конфлікту Ізраїлю і ХАМАС

  • Конфлікт між Ізраїлем і Палестиною перейшов в гарячу фазу 10 травня через судове рішення про виселення кількох палестинських сімей з району Шейх-Джаррах в Східному Єрусалимі.

  • Нинішній конфлікт між країнами став наймасштабнішим за останні роки - вже майже тиждень небо над сектором Гази і Ізраїлем у вогні. На сьогоднішній день відомо, що по Ізраїлю ХАМАС випустив понад 2,5 тисячі ракет, відомо про загибель 9 осіб, в числі яких 5-річний хлопчик. Жертв з боку палестинських угруповань, які в Ізраїлі вважають терористичними, вже десятки.

  • У ХАМАС готові на перемир'я, якщо влада Ізраїлю відпустить затриманих під час сутичок в Єрусалимі, і відмовиться від вилучення будинків у арабських сімей в кварталі Шейх-Джаррах.

  • Ізраїль продовжує завдавати ударів по сектору Газа після запиту на перемир'я.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?