Ердоган закликав світ до спільного удару по Ізраїлю через ескалацію
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган закликав світ до спільного удару по Ізраїлю через ескалацію

Ердоган закликав світ до спільного удару по Ізраїлю через ескалацію
Джерело:  online.ua

Турецький президент Реджеп Ердоган жорсткою заявою відреагував на нове загострення між Ізраїлем та палестинцями ХАМАС, яке триває вже кілька днів.

Джерело: Haberturk

За словами державного лідера, він стурбований через надзвичайно потужні удари Армії оборони Ізраїлю по об’єктах та учасниках ХАМАС, а також напади на мусульман в Єрусалимі та палестинських землях.

Він звинуватив міжнародну спільноту в ігноруванні нібито ізраїльської агресії, однак Туреччина разом з 19 іншими державами не згодна з такою позицією.

“Ми засмучені та розсерджені жорстокістю Ізраїлю, терором, що відбувається... Ті, хто поділяє політичні та ідеологічні розрахунки, зберігаючи мовчання або підтримуючи кров, пролиту Ізраїлем, повинні знати, що одного разу прийде їхня черга. Ця терористична держава перейшла всі межі”, - оголосив Ердоган.

Він звернувся до світової спільноти, всіх держав та організацій незалежно від їхнього розташування й політично-релігійних позицій, якомога скоріше вжити заходів.

“Усе, що має бути зроблено, має бути зроблено негайно. Абсолютно необхідно, щоб Рада Безпеки ООН вжила заходів для забезпечення миру і спокою в Єрусалимі. Якщо Організація ісламського співробітництва не займе конкретну й ефективну позицію, вона буде заперечувати своє власне існування”, - наголосив лідер Туреччини.

Ердоган вже висловлювався з цього приводу та звинувачував ізраїльську сторону в тому, що напади на мусульман у регіоні суперечать “загальним інститутам гуманності, основним правам людини, міжнародному праву і всім людським цінностям”. Вони мають бути припинені найскорішим чином.

Також президент закликав особисто кожного мусульманина “захищати честь і гідність священного міста Єрусалиму”.

Війна Ізраїля та ХАМАС

Останніми днями ізраїльські сили та палестинці завдали сотні обопільних ракетних ударів. Деякі з ударів з боку Гази досягли цілей попри “Залізний купол”. З ізраїльського боку ситуація дійшла до кількох жертв, а також чисельних погромів у різних містах.

Натомість жертви з боку палестинських групувань, які в Ізраїлі вважають терористичними, сягають десятків. Також ЦАХАЛ вразили безліч важливих об’єктів у Секторі Газа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?