Радбез ООН збирає екстренне засідання через загострення в Ізраїлі
Категорія
Світ
Дата публікації

Радбез ООН збирає екстренне засідання через загострення в Ізраїлі

Радбез ООН збирає екстренне засідання через загострення в Ізраїлі
Джерело:  online.ua

Резонансне збройне загострення між Ізраїлем та угрупуванням ХАМАС стало причиною скликання невідкладного та позачергового засідання Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй.

Джерело: Deutsche Welle

Засідання заплановане на середу, 12 травня. Воно стане вже другим за останні кілька днів.

Згідно з уточненням дипломатів. консультації за зачиненими дверима ініційовані делегацією Китаю, Тунісу, Норвегії, Франції, Естонії, Ірландії, Сент-Вінсента і Гренадінів, Нігеру й В’єтнаму.

Під час першого засідання, скликаного через тривале загострення на Близькому Сході 10 травня, рада з 15 представників не змогла дійти згоди щодо єдиної позиції.

Проєкт норвезького представництва закликав засудити акти насильства між ізраїльтянами та палестинцями, які загострюються час від часу, а також виступили із занепокоєнням через ймовірне виселення палестинських сімей зі Східного Єрусалима.

Таке формулювання не знайшло підтримки у делегації Сполучених Штатів.

Згадане засідання 10 травня було скликане через сутичкі на Храмовій горі в Єрусалимі. Ці зіткнення призвели до нової збройної ескалації між військами Ізраїлю та угрупуванням ХАМАС.

Сторони напередодні, 11 травня, завдали обопільних ракетних ударів та виступили із заявами про продовження протистояння.

Наразі на кордоні Ізраїля та Гази оголосили надзвичайний стан. Зокрема він торкнувся міста Сдерот і його околиць.

Ізраїльська територія від початку загострення стала метою ураження понад тисячі ракет. У відповідь було завдано удари проти об’єктів ХАМАС у секторі Газа, частку військової інфраструктури було знищено.

Особисто прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу оголосив, що Ізраїль відплатить опонентам життям за життя своїх громадян.

"Їхня кров на їхніх власних руках. Вони поплатяться власними життями. Ми єдині проти мерзенного ворога... Ми знищили десятки терористів, зокрема польових командирів. Ми розбомбили командні центри ХАМАСу і знищили об'єкти, які обслуговують терористичні організації. Ми продовжимо наступ щосили", - заявив політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?