Командування ООС розкрило чисельність окупаційних військ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Командування ООС розкрило чисельність окупаційних військ на Донбасі

Командування ООС розкрило чисельність окупаційних військ на Донбасі
Джерело:  online.ua

На території окупованих районів Донецької та Луганської області знаходяться військові корпуси Росії чисельністю до 28 тисяч бойовиків, вважають у командуванні Об’єднаних сил.

Джерело: форум “Україна 30”

За словами командувача ОС, генерал-лейтенанта Сергія Наєва, частка військ у 7 тисяч залишається біля кордону з Україною з російської сторони й це попри всі заяви щодо відведення. Наразі українська сторона та іноземні стратегічні партнери не фіксують взагалі значного зниження військової присутності РФ біля кордонів після того, як завершилися навчання.

Він звернув увагу на спроби російського режиму підтримати нестабільність в цілому на лінії розмежування та відзначив провокації, що створюють локальне напруження на окремих ділянках фронту.

Наєв уточнив, в ОРДЛО продовжують знаходитися 1-й та 2-й армійські корпуси, які знаходяться під керівництвом 8-ї загальновійськової армії та Південного військового округу Збройних сил РФ.

У складі цих корпусів - 14 бригад/полків та різноманітні підрозділи забезпечення. Їхнє озброєння оцінено українською стороною наступним чином:

  • 307 танків;

  • 834 бойових броньованих машини;

  • 663 артилерійських системи;

  • 191 реактивна система залпового вогню.

Водночас до окупованих районів Донеччини й Луганщини з Росії прибули радники та інструктори для підготовки фахівців з розвідки й спецпідрозділів серед місцевих бойовиків. Чисельність лише таких “прибульців” оцінена у 2,1 тисячі військовослужбовців.

Станом на травень у Ростовській області знаходяться з’єднання та військові частини 8 армії Південного ВО, які можуть у разі необхідності підсилювати 1-й та 2-й корпуси. Відповідні підрозділи базуються на полігонах регіону, загальна чисельність їх сягає 6,8 тисячі — з 12 батальйонно-тактичних груп та однієї тактичної групи ракетних військ та артилерії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?