В Україні відреагували на рішення Путіна провести вибори в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні відреагували на рішення Путіна провести вибори в ОРДЛО

В Україні відреагували на рішення Путіна провести вибори в ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Команда президента Росії Володимира Путіна вирішила провести парламентські вибори в Держдуму РФ на території тимчасового окупованих Луганської та Донецької областей. У ОРДЛО вже готуються до відкриття виборчих дільниць, на яких партія "Єдина Росія" розраховує отримати 500 тисяч голосів українців з паспортами РФ. Україна висловила рішучий протест.

Джерело: пресслужба МЗС України

У українському дипвідомстві підкреслили, що російська передвиборна кампанія на Донбасі підриває політико-дипломатичне врегулювання російсько-українського збройного конфлікту, йде в розріз із зобов'язаннями Росії в рамках мінських домовленостей і домовленостей лідерів нормандського формату. У МЗС України переконані, що використання жителів Донбасу у виборах до Держдуми РФ яскраво свідчить про те, що Єдина Росія втратила підтримку російського населення.

"Участь українських громадян з російськими паспортами, нав'язаними окупаційною адміністрацією, у виборах до Держдуми РФ поставить під сумнів їх легітимність. Закликаємо громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях, не брати участь у протиправному російському плебісциті", - йдеться в заяві МЗС.

Вибори в Держдуму РФ в ОРДЛО

Путін не в перший раз влаштовує російські вибори на українських територіях. За допомогою кримчан він вже обнуляв свій президентський термін шляхом внесення змін до Конституції РФ, а тепер вирішив провести голосування в окупованих Донецької і Луганської області, щоб допомогти угодній йому партії "Єдина Росія" перемогти на виборах в Держдуму РФ.

Щоб жителі ОРДЛО з нав'язаними їм російськими паспортами змогли проголосувати, на Донбас почали їздити представники партії "Єдина Росія". Вони вже підписали з так званим "Союзом добровольців Донбасу" меморандум про співпрацю.

"Східна правозахисна група" в Facebook повідомила, що представники терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР" увійдуть до Держдуми РФ від різних політичних сил.

"Це точно Олександр Бородай, Захар Прилепін, Олександр Казаков. Агітаційну кампанію в ОРДЛО політичні партії РФ почнуть вже на початку літа. Зараз йде формування агітаційних штабів", - розповіли правозахисники.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?