В ООН відкинули ідею миротворців на Донбасі та назвали шляхи врегулювання
Категорія
Політика
Дата публікації

В ООН відкинули ідею миротворців на Донбасі та назвали шляхи врегулювання

В ООН відкинули ідею миротворців на Донбасі та назвали шляхи врегулювання
Джерело:  online.ua

В Організації Об’єднаних Націй підтримали врегулювання війни на сході України через чинні формати — мінські домовленості та нормандські переговори, а не миротворців.

Джерело: ТАСС

За словами генерального секретаря Антоніу Гутерріша, перш за все організація закликала до врегулювання війни дипломатичними шляхами.

“Звичайно, ми стурбовані нещодавньою ескалацією, порушенням домовленості про припинення вогню. Розраховуємо, що настане деескалація та режим припинення вогню буде повністю дотримуватися. Ми не претендуємо на якусь чільну роль, ми лише хочемо бути корисними в тому обсязі, в якому учасники "нормандського формату" вважатимуть нашу роль корисної”, - наголосив голова ООН.

Домовленості з приводу відправлення на схід України корпусу миротворців організації з незначною ймовірністю можуть бути ухвалені, вважає він. З цього приводу існує безліч точок зору, які відрізняються за мандатом та реальною роллю миротворців.

“Існують дуже різні точки зору щодо того, який мандат і яку роль могли б грати миротворчі сили в Україні. Навряд чи згода буде досягнута в найближчому майбутньому”, - резюмував Гутерріш.

Війна на Донбасі

Введення миротворчого контингенту неодноразово підіймалося на рівні загальної ідеї для вирішення збройного протистояння в Україні. Раніше з ініціативою виступав колишній президент Петро Порошенко, однак російська сторона на чолі з Володимиром Путіним допускала розміщення корпусу виключно на лінії розмежування.

Одночасно Кремль спрямовував усі відповідні ідеї на обговорення з маріонетковим окупаційним режимом в ОРДЛО — регулярна практика російського режиму в переговорах. Утім, офіційний Київ жодних прямих переговорів з окупантами, окрім як з центральною владою у Москві, не веде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?