Зеленський визнав брехню Кремля про відведення військ на кордоні
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський визнав брехню Кремля про відведення військ на кордоні

Зеленський визнав брехню Кремля про відведення військ на кордоні
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський оголосив, що насправді кремлівський режим не відвів війська від спільного україно-російського кордону після нещодавнього загострення.

Джерело: форум “Україна 30”

За словами політика, наразі українська сторона майже не зафіксувала жодного відведення військових підрозділів з боку РФ. Те й саме стосується різноманітної техніки та озброєння.

“Близько 3,5 тис. військового контингенту пішло назад – але це тільки ті, хто був на тимчасово окупованій території Криму, більше великого відведення ми не побачили і ми його не бачимо”, - наголосив Зеленський.

Він звернув увагу на надзвичайну кількість військовослужбовців із технікою на території окупованого Криму та неконтрольованих районів Донецької та Луганської областей - одночасно з районами, які безпосередньо межують з українською територією.

“Що стосується контингенту та техніки на кордонах України та Росії – ми зменшення там не фіксуємо. Збільшення також не фіксуємо. Дуже повільно відходять назад, але дуже-дуже повільно”, - резюмував Зеленський.

Загострення конфлікту України та Росії

У березні російська сторона оголосила про раптові й неанонсовані військові навчання, які нібито не несли загрозу жодній іншій державі. Кремль пояснював їх своїм суверенним правом на переміщення армій російською територією та загрозою з боку НАТО та України.

Через цю “загрозу” Міноборони перекинуло понад 100 тисяч солдатів зі зброєю та технікою до українських кордонів. Наприкінці квітня було оголошено про припинення навчань.

Зеленський про війну

Президент України звернув увагу на відсутність гарантій щодо відсутності агресивних випадів з боку Росії. Наприклад, глава держави нагадав про 2014 рік, коли ніхто не очікував від Росії подібних агресивних дій.

“Гарантувати ніхто нічого не може. Але те, що ми бачимо, що імовірна ескалація зменшилася за останній місяць – це точно”, - стверджує український державний лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?