МЗС попередило, що війська Росії лише зачаїлися на кордоні
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС попередило, що війська Росії лише зачаїлися на кордоні

МЗС попередило, що війська Росії лише зачаїлися на кордоні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України звернули увагу на збереження загрози від Російської Федерації, яка фактично просто перестала демонструвати скупчення військової сили біля спільних кордонів.

Джерело: міністр Дмитро Кулеба на форумі “Україна 30”

За словами дипломата, він вдячний усім стратегічним партнерам за підтримку України у час нової ескалації у протистоянні з російським агресором.

Утім, підрозділи ЗС РФ все ще станом на середину травня залишаються у прикордонних районах країни, а також в окупованому Криму та окупованих районах Донеччини з Луганщиною.

“За останній місяць ми побачили як працює стримування на практиці. Хочу подякувати партнерам, що вони нас вчасно почули. Російська Федерація залишається і на кордоні і на окупованій території. Єдине що змінилося, РФ перестала голосно брязкати зброєю, але вона може відновити ці дії в будь-який момент”, - пояснив Кулеба.

Ескалація між Україною та Росією

У березні російська сторона оголосила про раптові й неанонсовані військові навчання, які нібито не несли загрозу жодній іншій державі. Кремль пояснював їх своїм суверенним правом на переміщення армій російською територією та загрозою з боку НАТО та України.

Через цю “загрозу” Міноборони перекинуло понад 100 тисяч солдатів зі зброєю та технікою до українських кордонів. Наприкінці квітня було оголошено про припинення навчань.

Утім, Київ та іноземні його партнери засумнівалися у повній правдивості заяв Кремля.
Зеленський про загострення

Сам президент Володимир Зеленський також на форумі “Україна 30” згадав про агресивні наміри Росії, але відкинув реальну загрозу повномасштабного вторгнення станом на травень.

“Потужна ескалація могла би бути. Я вважаю, що на сьогодні це зупинилося. Ймовірність ескалації зменшилась. Віримо, що війни точно не буде, повномасштабної”, - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?