У Зеленського назвали спосіб змусити Путіна відновити переговори по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського назвали спосіб змусити Путіна відновити переговори по Донбасу

У Зеленського назвали спосіб змусити Путіна відновити переговори по Донбасу
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародних партнерів України посилити тиска на команду російського президента Володимира Путіна, щоб вона конструктивно поводила себе в нормандському форматі, а також нарешті відновила перемовини щодо Донбасу. За словами міністра, це один із найпотужніших способів змусити Путіна дослухатися до офіційного Києва.

Джерело: сайт МЗС

Заява українського дипломата пролунала під час спільного брифіну з главами МЗС Бельгії, Нідерландів та Люксембургу, який відбувся 7 травня.

Як змусити РФ відновити діалог з Україною щодо Донбасу

Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що нормандський формат продовжує функціонувати, хоча команді Володимира Зеленського хотілось би, щоб він був більш ефективним.

"Розширення Нормандського формату потребує згоди всіх чинних учасників, тобто насамперед Росії. Якщо на цьому етапі зміна структури Нормандського формату є неможливою, то ми закликаємо наших друзів і партнерів допомагати нам, а також Франції і Німеччині, тиснути на Росію, щоб вона конструктивно поводила себе в Нормандському форматі", - наголосив очільник МЗС України.

За словами Дмитра Кулеби, сьогодні офіційний Брюссель зіткнувся з двома випробуваннями своєї солідарності.

"Перше - Росія. Друге - це COVID-19. Метафорично кажучи, обох можна описати як пандемію - політичну і в охороні здоров’я", - стверджує український дипломат.

Як стверджує Дмитро Кулеба, зусилля для стримування російської агресії, Кримська платформа та підтримка українських реформ були в центрі обговорення на зустрічі з міністрами країн Бенілюксу в п’ятницю.

"Ми говорили про те, що ЄС та його окремі країни-члени можуть зробити додатково, щоб стримати Росію. Ми говорили про підтримку українських реформ. Ми говорили про Кримську платформу, і ми чекатимемо гостей з Бельгії, Нідерландів та Люксембургу та їхню участь у цій платформі", - розповів очільник МЗС України 7 травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?