Командувач ООС назвав головні зміни української армії з 2014 року
Категорія
Україна
Дата публікації

Командувач ООС назвав головні зміни української армії з 2014 року

Командувач ООС назвав головні зміни української армії з 2014 року
Джерело:  online.ua

Українська армія за 7 років війни на Донбасі істотно зміцніла і наростила потужність, підвищивши свою здатність відповідати на російську агресію. Але і ворожа армія Росії не стояла на місці. Командувач ООС Сергій Наєв порівняв ЗСУ 2014 і 2021 року та назвав найбільш значущі зміни.

Джерело: YouTube-канал штабу ООС

Генерал-лейтенант, оцінюючи загрозу для України з боку Росії, запевнив громадян країни, що українські військові знають, що робити в протистоянні з РФ. За його словами, рівень загрози в даний час не тягне за собою безпосередньо загрозу вторгнення на територію України, але ЗСУ готові до будь-якого сценарію.

"По всіх напрямках навколо державного кордону, по всій протяжності небезпеку і відповідна загроза. Але загроза має певну ступінь, є безпосередня загроза, потенційна загроза. Тому, небезпека військовою мовою є навколо державного кордону завжди, але рівень загрози в даний час не тягне за собою безпосередньо загрозу вторгнення на територію України ", - пояснив Наєв.

Як змінилася українська армія з 2014 року

Наєв підкреслює, що зміни в ЗСУ за 7 років протистояння російської агресії очевидні. Серед досягнень:

  • створення нової системи територіальної оборони;

  • збільшення складу ЗСУ на десятки бригад і полків різних видів і родів військ;

  • підвищення можливостей ЗСУ шляхом інтенсивної підготовки підрозділів в цілому і окремих спеціальностей у навчальних центрах за допомогою радників та інструкторів партнерів України в НАТО.

"Ми поліпшили матеріально-технічне забезпечення армії. Зараз зовсім інша форма і підходи до забезпечення військовослужбовців", - підкреслив Наєв, зазначивши, що ЗСУ "зробили важливий крок вперед".

Як змінилася російська армія з 2014 року

Командувач ООС попередив, що російська влада за 7 років війни на Донбасі також в прискорених темпах зміцнювала ворожі війська і змінювала тактику. У Росії з 2014 року:

  • прийняли низку нових доктрин, в тому числі щодо наступальних можливостей;

  • підвищили здатність десантних військ;

  • прискорили розвиток високоточної зброї, а також і ракет, які можна запускати з великих відстаней.

"Ми знаємо, що відпрацьовують збройні сили Росії, і вживаємо заходів, щоб надійно і адекватно захищатися", - додав Наєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?