Держдеп США озвучив чіткий план Байдена щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Держдеп США озвучив чіткий план Байдена щодо України

Держдеп США озвучив чіткий план Байдена щодо України
Джерело:  online.ua

5 травня в Україну вперше приїде глава Держдепу США Ентоні Блінкен. Він проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигаль, главою МЗС Дмитром Кулебою та іншими високопоставленими чиновниками. На зустрічах піднімуть питання підтримки США в боротьбі з російською агресією, поставки зброї, вступ України в НАТО та реформи.

Джерело: сайт Держдепу США

Виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер уточнив, що в ході візиту до Києва Блінкен підтвердить підтримку США України і закличе виконати велику роботу в боротьбі з корупцією.

"Блінкен підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України, особливо перед лицем триваючої російської агресії. Він також буде сприяти подальшому прогресу в реформах України та боротьбі з корупцією. Має бути зроблена велика і важка робота, щоб забезпечити світле майбутнє для всіх українців", - розповів Рікер про план команди Байдена по Україні.

Представник Держдепу США нагадав, що головною умовою для отримання Україною допомоги Вашингтона є ключові реформи й боротьба з корупцією.

"І будь-яка спроба змінити управління і процедури відбору в державних органах викликає занепокоєння. Корпоративне управління є важливою частиною стабільного демократичного суспільства, і ми продовжимо закликати лідерів і представників України поважати прозору практику корпоративного управління", - попередив Рікер.

Крім того, під час брифінгу помічник держсекретаря згадав про ситуацію з компанією Нафтогаз України і заявив про "стурбованість з приводу недавніх кроків в зв'язку з діями Кабінету міністрів з маніпулювання деякими діючими нормативними актами".

Блінкен їде в Україну - ключові питання і план переговорів

У Держдепі США уточнили, що на порядку денному переговорів Блінкена з владою України будуть стояти наступні питання:

  • реформи і боротьба з корупцією;

  • вступ України в НАТО;

  • поставки в Україну американського озброєння.

"Адміністрація Байдена продовжує прагнути, щоб двері в НАТО залишалися відкриті для претендентів, коли вони будуть готові виконувати відповідні вимоги і зобов'язання. У тому, що стосується нашої допомоги в сфері безпеки, то, як ви знаєте, ми вже поставляли Україні як летальну, так і нелетальну зброю. І, наскільки я знаю, Конгрес виділив $408 млн на 2021 фінансовий рік для надання допомоги Україні в сфері безпеки", - підкреслив Рікер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?