Команда Байдена потужно натисне на Німеччину через Північний потік-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Байдена потужно натисне на Німеччину через Північний потік-2

Команда Байдена потужно натисне на Німеччину через Північний потік-2
Джерело:  online.ua

Команда президента США Джо Байдена рішуче налаштована заблокувати запуск російського газопроводу Північний потік 2. На полях саміту G7 держсекретар США Ентоні Блінкен проведе зустріч з главою МЗС Німеччини Гайко Маасом, щоб переконати його зупинити проєкт.

Джерело: сайт Держдепу США

Виконуючий обов'язки помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Філіп Рікер уточнив, що зустріч Мааса і Блінкена повинна пройти під час саміту Великої сімки в Великій Британії. Він підкреслив, що газопровід Північний потік-2 залишається проблемою, як про це говорили і держсекретар США, і президент Байден.

"Ми будемо продовжувати дуже чітко роз'яснювати німцям наші погляди на цей проєкт, що його реалізацію треба припинити", - заявив представник Держдепу США.

Позиція Меркель по Північному потоку-2

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в свою чергу намагається переконати американського лідера Джо Байдена в безпеці і вигідності для всіх Північного потоку-2. Але в її партії ХДС закликають ввести негайний мораторій на будівництво "Північного потоку-2", оскільки цього чекають американці, з якими Берліну не варто лаятися.

У Бундестазі також розмірковують над тим, щоб використовувати трубопровід Північний потік-2 як "запірний механізм", щоб була можливість припиняти поставки газу по ньому, якщо Росія скоротить обсяги газу, які транспортуються через Україну.

У команді Меркель також не виключають, що доведеться тимчасово зупинити будівництво на час продовження переговорів з США. Також в якості компромісу в ФРН думають над тим, щоб значно збільшити інвестиції в енергетичний сектор України і посилити співпрацю в області енергетики.

Будівництво Північного потоку 2 - що відомо

Газопровід Північний потік - 2, по якому команда російського глави Володимира Путіна планує щорічно постачати 55 млрд кубометрів газу з Росії до Німеччини, побудували вже майже повністю.

Представники Nord Stream 2 AG звертають увагу на те, що за станом на кінець березня було прокладено 95% газопровідної магістралі, залишилося прокласти тільки 93 км труб в датських водах і 28 км труб - в німецьких.

Багато європейських компаній відмовилися брати участь в проєкті через санкції США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?