Сенат США розкритикував план Байдена стосовно Путіна та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Сенат США розкритикував план Байдена стосовно Путіна та РФ

Сенат США розкритикував план Байдена стосовно Путіна та РФ
Джерело:  online.ua

Сенат США загалом схвалює ідею проведення саміту між американським лідером Джл Байденом та очільником Кремля Володимиром Путіним, однак республіканці та демократи не приховують, що виступають проти будь-якого перезавантаження відносин між офіційними Вашингтоном та Москвою.

Джерело:  Axios

Сенат США проти перезавантаження відносин з РФ

"Це має статися (зустріч Путіна та Байдена - ред.). Незалежно від того, які перепони ми маємо з Путіним, він має купу ядерної зброї. Це одне означає, що ми повинні мати з ним якусь взаємодію", - наголосив сенатор-республіканець Марко Рубіо, додавши, що наразі не варто навіть замислюватися про перезавантаження відносин з РФ.

За словами іншого сенатора-республіканця Річарда Берра, ніхто в Сенаті не бачить "жодних мінусів у цьому" (у зустрічі Путіна і Байдена).

Сенатор-демократ Бен Кардін звернув увагу на те, що це "гарна ідея", якщо такі питання, як Україна та кібератаки, справді будуть обговорюватися президентами США та РФ.

Що відомо про зустріч Путіна та Байдена

Нещодавно стало відмо, що глава Держдепу Ентоні Блінкен має намір відвідати Київ наступного місяця, ймовірно, щоб продемонструвати сигнал підтримки України напередодні потенційного саміту Байдена-Путіна.

Окрім того, в квітні Білий дім заявив, що Джо Байден запропонував саміт з метою працювати в напрямку більш "стабільних і передбачуваних" відносин і уникнути подальшої ескалації.

Однак чимало сенаторів займають більш обережну позицію.

"Ми вже бачили цей фільм і знаємо, як пройде діалог між президентом Байденом і президентом Путіним", - наголосив сенатор Джим Ріш, найбільш високопоставлений республіканець Комітету із закордонних справ Сенату.

На його думку, Байден не повинен довіряти будь-яким зобов'язанням, взятим Путіним, і підкреслив, що президент повинен до саміту запровадити санкції, спрямовані на блокування газогону "Північний потік-2".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?