Бойовики обстріляли авто групи спостерігачів на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Бойовики обстріляли авто групи спостерігачів на Донбасі

Бойовики обстріляли авто групи спостерігачів на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики окупаційного режиму обстріляли автомобіль української групи спостерігачів СЦКК, який проїжджав один з районів у Донецькій області.

Джерело: штаб ООС

За даними української сторони, інцидент стався у понеділок, 3 травня. Автомобіль наглядової групи потрапив під кулеметний вогонь з боку ворога.

Випадок став першим подібним від моменту введення режиму припинення вогню.

“На фоні збільшення інтенсивності обстрілів на Маріупольському напрямку, прагнучи зірвати системну роботу Української сторони СЦКК, російські найманці вдалися до безпрецедентного порушення – обстріляли зі стрілецької зброї автомобіль спостережної групи. 3 травня 2021 року, у кунзі автомобіля спостережної групи виявлено два вихідні кульові отвори, які стали наслідком обстрілу з кулемету калібру 7,62 мм”, - говориться у заяві.

Після перевірки фахівці дійшли висновку, що автомобільний фургон зазнав пошкоджень близько 18:40 неподалік від населеного пункту Водяне. Обстріл стався з боку окупованої Ужівки.

“Слід зазначити, що це перший подібний факт з часу дії заходів щодо всеохоплюючого режиму припинення вогню. Зазначене грубе порушення режиму припинення вогню є яскравим доказом небажання РФ припинити війну в Україні та свідчить про спроби подальшої ескалації збройного протистояння вздовж лінії розмежування сторін”, - додали в штабі ООС.

Відповідні дані про інцидент українська сторона в СЦКК спрямувала до представництва місії СММ ОБСЄ.
В цілому за добу 4 травня окупаційні підрозділи 6 разів порушили режим припинення вогню, зокрема були використані для провокацій міномети калібру 120мм.

Також нагадується, що спеціальні наглядові роботи працюють в зоні ООС з серпня 2020 року, коли ввели перемир’я.

“Розгорнута Українською стороною СЦКК мережа спостереження дозволяє забезпечити ефективний контроль та координацію режиму припинення вогню та гарантує швидке реагування на будь-які спроби порушень з боку окупантів, а також забезпечує координацію діяльності центру та патрулів СММ ОБСЄ безпосередньо на лінії розмежування”, - говориться у заяві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?