Україна запросила Ізраїль посередником між Зеленським і Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна запросила Ізраїль посередником між Зеленським і Путіним

Україна запросила Ізраїль посередником між Зеленським і Путіним
Джерело:  online.ua

Українська сторона запропонувала прем’єр-міністру Ізраїля Біньяміну Нетаньягу стати посередником на потенційних переговорах президентів Володимира Путіна та Володимира Зеленського.

Джерело: i24NEWS

За оприлюдненими даними, факт ініціативи підтвердив український посол в Ізраїлі Євген Корнійчук. Її пояснили тим, що голова ізраїльського уряду має дружні відносини з обома сторонами конфлікту.

“Ми попросили прем'єр-міністра Ізраїлю приєднатися як можливого посередника у цій справі, оскільки він очевидно має добрі відносини як з паном Путіним, так і з паном Зеленським. Я радий повідомити, що він не відмовився від пропозиції, а сказав, що постарається зробити все, що в його силах. Ми дуже раді, що Нетаньягу не відхилив наше прохання, а виявив готовність і бажання допомогти”, - пояснив український дипломат.

Напередодні Нетаньягу надіслав Зеленському особистий лист, в якому перш за все подякував за привітання з приводу 73-ї річниці незалежності Ізраїлю. Він звернув увагу на міждержавні відносини, які мають позитивний характер і розвиваються.

“Я впевнений, що Ізраїль і Україна продовжать тісно працювати разом, шукати нові шляхи розширення дружби між нашими країнами для подальшого просування кооперації в усіх сферах спільних інтересів”, - говориться у заяві ізраїльського політика, адресованої до України.

Переговори Зеленського та Путіна

Під час загострення конфлікту України та Росії Зеленський виступив з пропозицією до особисто Путіна про переговори, які можна організувати безпосередньо на сході держави, де триває війна.

На це Путін пізніше відповів, що обговорювати збройне протистояння Києву необхідно не з Москвою, а з підконтрольним їй окупаційним режимом на Донбасі. Кремль лише готовий до відновлення двосторонніх відносин, зруйнованих нібито українським урядом.

Президент РФ наголосив, що його українського колегу можуть зустріти в Москві з цього приводу в будь-який момент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?